Stephen Hawking: „Omenirea mai are încă 100 de ani, pentru a-şi căuta planete noi“

Un film documentar al BBC va ieşi în vara aceasta şi se va numi: “Stephen Hawking: Expediţie pe Noul Pământ”.
O planetă roşie fictivă.
O planetă roşie fictivă. (Foto: Grafik / Public Domain – Epoch Times Germania)

În acest documentar omul de ştiinţă susţine că oamenii ar putea reuşi, ca în următorul secol să se mute pe o altă planetă, în cazul în care vor să aibă ”oarecare speranţe de supravieţuire”. În film, Hawking vorbeşte în detaliu, despre cum vede ameninţările la adresa planetei noastre – incluzând epidemiile, asteroizii şi schimbarea climei.

În viziunea lui Hawking, este numai o chestiune de timp până când Pământul va fi distrus sau va deveni de nelocuit. „Cu toate că probabilitatea ca Pământul să se întâlnească cu o catastrofă, într-un an anume an, este scăzută, ea se însumează în timp şi devine o certitudine în următorii 1000 – 10000 de ani”, a mai explicat savantul în noiembrie trecut. De aceea, Hawking a recomandat să fie colonizate atât Luna, cât şi Marte. În acest sens se fac deja cercetări, cum dă de înţeles documentarul BBC.

În viziunea savantului, ”cele mai noi progrese din astronomie, biologie şi din tehnologia rachetelor vor face posibil traiul pe Marte”. Despre aceste lucruri, el vorbise deja în revista NEWSWEEK.

”Miliardarul Elon Musk speră să întemeieze în următoarele decenii o colonie pe Martie cu ajutorul companiei sale SpaceX ”, potrivit NEWSWEEK. ”Eu nu plec de la premiza distrugerii lumii”, afirmă Musk în 2016, dar „istoria este aproape de acest tip de eveniment.”

... omul de ştiinţă spune, că oamenii ar putea reuşi, ca în următorul secol să se mute pe o altă planetă, în cazul în care vor să aibă ”oarecare speranţe la supravieţuire”...

Hawking declara deja, din 2008, că: „Luna ar putea fi folosită ca bază, pentru călătorii spre restul planetelor (sateliţilor) Sistemului Solar” şi adăuga: „Marte ar putea fi următorul ţel după Lună.”