Ştiri pe scurt: CFR Cluj - Dinamo Bucureşti 3-0 (2-0), în etapa a 31-a a Ligii I de fotbal

(George Frey / Getty Images)

CFR Cluj a învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (2-0), marţi seara, pe stadionul ''Dinamo'', într-o partidă din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal. Oaspeţii s-au impus prin golurile marcate de Florin Costea (20), Sergiu Negruţ (48) şi Paul Batin (90). Dinamo a suferit a patra şi cea mai drastică înfrângere pe teren propriu în acest sezon, după 1-2 cu Steaua, 1-2 cu Viitorul Constanţa şi 2-3 cu Pandurii (trei eşecuri în 2014).

*CS Municipal Târgovişte a câştigat cu emoţii, marţi seara, cu scorul de 78-75 (19-16, 12-19, 11-7, 25-25, 11-8), după prelungiri, cel de-al treilea meci cu Univ. Goldiş ICIM Arad, din finala Ligii Naţionale de baschet feminin. Învingătoarea a fost desemnată cu un coş marcat de Prorche Poole în ultima secundă a reprizei de prelungiri. CSM Târgovişte a trecut în avantaj după acest meci, conducând cu 2-1 la general. Dacă va câştiga şi în meciul de miercuri, echipa din Târgovişte va fi noua campioană a României (finala se joacă după sistemul 'cel mai bun din cinci meciuri').

* Concordia Chiajna a dispus cu 1-0 (1-0) de Gaz Metan Mediaş, marţi seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal. Singurul gol al partidei a fost marcat de Wellington Carlos Da Silva (42 — penalty), după un fault comis în careu asupra brazilianului de fundaşul italian Roberto Romeo.

* Fostul internaţional brazilian Gilberto Silva va asista, miercuri, la meciul dintre CS Universitatea Craiova şi CS Metalul Reşiţa, care va avea loc pe stadionul ''Ion Oblemenco'' din Bănie, în etapa a patra din faza play-off a Ligii a II-a de fotbal. Fostul căpitan al naţionalei ''auriverde'' este bun prieten cu Laurens Ebben, preparatorul fizic al Universităţii Craiova, potrivit site-ului clubului din Bănie.

* ASC Corona 2010 Braşov a învins pe Univ. Jolidon Cluj cu scorul de 29-28 (18-12), marţi, în deplasare, într-un meci din faza play-off a Ligii Naţionale de handbal feminin. Meciul al doilea al seriei se va disputa vineri, la Braşov (ora 18,00, Digi Sport).

* Conducerea Federaţiei Române de Fotbal nu a fost validată încă, Tribunalul Bucureşti amânând pronunţarea pentru data de 3 iunie. Potrivit unui comunicat al FRF, "instanţa a decis un nou termen în dosarul care are ca obiect înscrierea noilor organe de conducere a FRF".

* Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a declarat marţi că salariul său de 32 milioane lei vechi. ''Vreau să fac public faptul că salariul meu, la federaţie, este de 32 milioane (lei vechi — n. red.). Să se ştie foarte clar acest lucru, pentru că am auzit voci care au spus că am venit aici ca să mă îmbogăţesc. Mie, aceşti bani nu ştiu dacă îmi acoperă necesarul de benzină, ţinând cont de faptul că am trei copii şi trebuie să îi duc prin tot Bucureştiul. Să se lămurească foarte clar acest aspect'', a spus preşedintele Federaţiei Române de Handbal la o conferinţă de presă.

* Tenismanul elveţian Roger Federer, jucătorul nr. 4 din lume, care a renunţat marţi la Masters-ul 1000 de la Madrid pentru a fi lângă soţia sa la naştere, este din nou tatăl unor gemeni, de data aceasta de băieţi, după cum a anunţat chiar fericitul tată pe contul său de Twitter. "Mirka şi eu însumi suntem incredibil de fericiţi să vă anunţăm naşterea în această seară a lui Leo şi Lenny! Din nou gemeni, miracol!", a postat fostul număr 1 mondial, de 17 ori învingător în turnee de Mare Şlem. Federer, 32 de ani, este deja tată de gemene, Myla şi Charlene, născute în 2009.

* Situaţia politică din Ucraina a dus la schimbarea locurilor de desfăşurare a unor meciuri de fotbal, inclusiv a finalei cupei naţionale, ce urma sa se desfăşoare în oraşul Harkov, anunţă EFE şi Reuters. Meciuri de primă divizie şi finala Cupei, ce urmau să joace în partea de est a ţării şi în peninsula Crimeea, au fost delocalizate din motive de securitate. Finala Cupei ar putea avea loc în oraşul Lvov, din partea de vest a ţării. În semifinalele competiţiei se întâlnesc miercuri Slavutici şi Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, respectiv Dinamo Kiev şi Cernomoreţ Odesa.

* Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Luiz Felipe Scolari, va anunţa miercuri lotul pentru Cupa Mondială 2014, după ce a indicat deja numele a nouă jucători pe care va conta, scrie AFP. În afară de vedeta sa Neymar, acum accidentat, pe care l-a apărat mereu, "Felipao" a dezvăluit pe 24 aprilie identitatea a opt jucători: Thiago Silva, David Luiz, Julio César şi Fred, care sunt căpitanii; Paulinho, Ramires, Willian şi Oscar. Pe 12 iunie, Selecao va inaugura Mondialul "său" împotriva Croaţiei (pe Arena Corinthians din Sao Paulo), apoi va întâlni Mexicul (17 iunie, Fortaleza) şi Camerunul (23 iunie, Brasilia).

* Clubul Paris Saint-Germain, în dificultate din cauza nerespectării fair-play-ului financiar, a ajuns la un acord cu UEFA în privinţa unui moratoriu ce prevede patru sancţiuni, scrie revista France Football. PSG îşi va afla sancţiunile la sfârşitul săptămânii.

* Cotidianul de mare tiraj Bild scrie în ediţia de marţi că împotriva fotbalistului internaţional german Kevin Grosskreutz, fundaş la Borussia Dortmund, a fost depusă o plângere penală, acesta fiind acuzat că a aruncat cu un kebab în faţa unui suporter al formaţiei FC Koln. În noaptea de duminică spre luni, jucătorul, care se plimba împreună cu un coechipier, s-a simţit agresat de remarcile unui grup de suporteri ai lui FC Koln, care sărbătoreau revenirea în prima divizie a clubului lor favorit. În acel moment a aruncat un kebab, pe care tocmai îl cumpărase, în faţa unuia dintre ei, acesta făcând plângere pentru loviri şi rănire.

* Kevin Durant, nr. 35 al echipei Thunder Oklahoma City, a fost desemnat, marţi, MVP-ul (cel mai bun jucător) al sezonului regulat din Campionatul nord-american de baschet (NBA). Durant, cu un total de 1.232 puncte, l-a devansat cu mult pe LeBron James (Miami Heat) — 891 puncte. Al treilea s-a clasat Blake Griffin (Los Angeles Clippers) — 434 puncte, urmat de Joakim Noah (Chicago Bulls) — 322 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport