Ştiri pe scurt: Steaua s-a calificat în play-off -ul Ligii Campionilor la fotbal

(Harold Cunningham / Getty Images)

Steaua Bucureşti a învins formaţia kazahă FK Aktobe cu scorul de 2-1 (2-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Capitală, în manşa a doua a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal şi s-a calificat în faza play-off a competiţiei. Steaua s-a impus, mai clar decât arată scorul, prin golurile marcate de Alex Chipciu (3) şi Nicuşor Stanciu (39), respectiv Timur Kapadze (85), şi şi-a asigurat astfel prezenţa în grupele Europa League, indiferent de ce va face în play-off. În tur, scorul a fost egal, 2-2.

* Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Costel Gâlcă, a declarat că spera ca ''roş-albaştrii'' să învingă la un scor mai mare pe Aktobe, miercuri seara, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal. ''Speram să câştigăm la o diferenţă mai mare de scor, speram să-i surprindem mai sus cu echipa pe care am introdus-o în teren, prin mobilitatea lui Chipciu, a lui Stanciu, precum şi prin atacurile de pe benzi. O echipă mare trebuie să marcheze repede şi noi am reuşit asta acum. Îmi doresc, vreau şi cred în calificarea în grupele Ligii Campionilor, pentru că am jucători de valoare'', a spus Gâlcă după meciul cu campioana Kazahstanului.

* Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Vasile Miriuţă, neagă zvonurile potrivit cărora jucătorii ar fi făcut "grevă", marţi, înaintea meciului cu Dinamo Minsk din manşa a doua a turului III preliminar al Europa League. Tehnicianul CFR Cluj a recunoscut însă că există discuţii printre jucători din cauza salariilor restante.

* Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Minsk, Vladimir Juravel, este hotărât să fructifice avantajul obţinut în urmă cu cinci zile în partida contra CFR Cluj, când echipa să i-a învins pe clujeni cu 1-0 în manşa întâi din turul III preliminar al UEFA Europa League. Tehnicianul bieloruşilor a declarat miercuri, ca răspuns la o întrebare a jurnaliştilor, că intenţionează să câştige meciul retur contra clujenilor în timpul regulamentar de joc, fără a se ajunge la penalty-uri.

* Ambele echipe de handbal ale României au obţinut victorii, miercuri, în ultimele meciuri din faza grupelor la Campionatul Mondial Universitar de la Guimaraes (Portugalia), şi s-au calificat în sferturile de finală. La masculin, România a învins Japonia cu scorul de 33-32 (15-17) şi a ocupat locul 3 în Grupa C, cu 2 puncte, după Brazilia, 6 p, Spania, 4 p, dar înaintea Japoniei, 0 p. La fete, România a dispus de Polonia cu scorul de 24-21 (14-6) şi s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, cu 4 puncte, după Coreea de Sud, 6 p, dar înaintea Poloniei, 2 p, şi a Uruguayului, 0 p.

* Sportivul român Iulian Şerban s-a calificat în finala probei de K1 (LTA) 200 m din concursul de paracanoe, miercuri, în cadrul Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova. Şerban a câştigat seria a doua, cu timpul de 40 sec 211/1000, cu mai mult de o secundă faţă de următorul clasat şi s-a calificat direct în finală.

* Tenismanul român Adrian Ungur s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului challenger din San Marino, dotat cu premii totale de 64.000 de euro, în timp ce Victor Hănescu s-a oprit în optimile de finală. Ungur (29 ani, 157 ATP) l-a învins pe italianul Filippo Volandri (32 ani, 135 ATP), cap de serie nr. 8, cu 6-7 (1), 6-2, 6-2, după două ore şi 25 de minute. Ungur şi-a asigurat 1.850 euro şi 18 puncte ATP, iar în sferturi va da piept cu spaniolul Albert Montanes, al patrulea favorit.

* Deschiderea oficială a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc a avut loc miercuri seara, în curtea cetăţii Miko din Miercurea Ciuc, acolo unde au fost prezentate oficial cele 18 echipe înscrise în concurs. Cei 120 de sportivi care vor lua startul joi, din centrul municipiului Miercurea Ciuc, au de parcurs două etape şi două semietape, traseul însumând, în total, 506 de kilometri.

* Românul Avram Iancu, de 38 de ani, va încerca să traverseze înot Canalul Mânecii în cursul zilei de joi, 7 august, dacă toate condiţiile meteo îi vor fi favorabile, bărbatul din Petroşani fiind înştiinţat de pilotul navei care-l va însoţi pe traseul dintre cele două maluri că ar putea pleca din portul Dover la primele ore ale dimineţii. 'Am fost sunat de pilot. Mâine (joi, n.r.) este vremea la limită, optimă pentru înot, dar nu perfectă ca ziua de ieri (marţi, n.r.). Decizia lui este următoarea: voi înota mâine. (...) Vă mulţumesc tuturor şi...cu ochii umeziţi de emoţie sfântă, doresc tuturor românilor de pretutindeni să fie mândri că sunt români. TRĂIASCĂ ROMÂNIA!!!', a notat pe pagina sa de socializare, Avram Iancu.

* Luis Segura a fost confirmat miercuri în funcţia de preşedinte al Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), până în octombrie 2015, după decesul lui Julio Grondona. Segura, care a renunţat la postul de preşedinte al clubului de ligă secundă Argentinos Juniors pentru a prelua conducerea AFA, a anunţat că va negocia cu Gerardo Mârţino, fostul antrenor al lui FC Barcelona, preluarea postului de selecţioner naţional, rămas vacant în urma despărţirii de Alejandro Sabella, care şi-a anunţat demisia după finala Cupei Mondiale 2014, pierdută în faţa Germaniei.

* Clubul Spartak Moscova a înaintat un protest la Liga rusă de fotbal după percheziţiile corporale "umilitoare şi inacceptabile" la care au fost supuse suporterele sale cu ocazia meciului disputat în deplasare cu Rubin Kazan, disputat vinerea trecută, în etapa de debut a campionatului Rusiei. Potrivit presei ruse, poliţiştii au solicitat suporterelor lui Spartak să se dezbrace complet, în timpul percheziţiilor efectuate în birouri amenajate sub tribunele stadionului din Kazan, înainte de a fi lăsate să asiste la meci.

* După ce i-a transferat de la Borussia Dortmund pe Mario Goetze şi Robert Lewandowski, Bayern München încearcă să dea o nouă lovitură rivalei din Bundesliga, de unde încearcă să-l aducă pe internaţionalul german Marco Reus, fapt care a declanşat un adevărat război între cele două cluburi.

* Ciclistul spaniol Vicente Garcia de Mateos (Louletano/Dunas Douradas) şi rutierul danez Asbjorn Kragh (Christina Watches) au fost excluşi din Turul Portugaliei, după ce au fost protagoniştii unei încăierări după finalul etapei a 6-a, disputată marţi, în care s-au clasat pe locurile 3, respectiv 4.

* Etapa a 4-a a Turului ciclist al Poloniei, disputată miercuri între Tarnów Gemini Park şi Katowice a revenit celui de-al patrulea rutier care îşi înscrie numele în dreptul câştigătorilor de etapă în actuala ediţie, a 71-a, belgianul Jonas Vangenechten (Lotto) trecând primul linia de sosire după 236 km în 5h43'29", în timp ce cehul Petr Vakoc îşi păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport