SUA pune sub acuzaţie cinci hackeri militari din armata Chinei

De peste un deceniu, Partidul Comunist Chinez supraveghează o campanie de cyber-spionaj şi infiltrare împotriva Statelor Unite.
De peste un deceniu, Partidul Comunist Chinez supraveghează o campanie de cyber-spionaj şi infiltrare împotriva Statelor Unite. (Jeff Nenarella / The Epoch Times)

Un tribunal superior din Statele Unite a pus sub acuzaţie cinci membri ai armatei chineze deoarece ar fi implicaţi în activităţi de spionaj virtual împotriva companiilor americane din domeniul nuclear, al metalelor şi al industriei energetice, a comunicat, luni, Departamentul de Justiţie al SUA.

”De prea mult timp, guvernul chinez a căutat intenţionat să se folosească de spionajul cibernetic încercând să obţină un avantaj economic pentru companiile deţinute de stat”, a declarat directorul FBI, James Comey.

Hackerii armatei chineze au orchestrat un plan pentru a fura informaţii folositoare companiilor din China, inclusiv companiilor deţinute de stat, a anunţat agenţia americană.

Cei cinci acuzaţi făceau parte din Unitatea 61398, Departamentul al Treilea al Armatei Populare de Eliberare a Chinei. Conform Constituţiei chineze, armata nu aparţine statului, ci Partidului Comunist Chinez.

Aceste acuzaţii sunt considerate un pas important pentru securitatea Statelor Unite, care se confruntă de peste un deceniu cu atacuri virtuale din China.

”Acuzaţiile anunţate astăzi sunt un pas important. Dar sunt mult mai multe victime, şi mai sunt multe lucruri de făcut. Cu autorităţile noastre criminale şi de securitate unice, vom continua să folosim toate uneltele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a contracara spionajul cibernetic venit din toate părţile”, a adăugat Comey.

Cei cinci membri ai armatei chineze au fost învinuiţi de 31 de capete de acuzaţie, printre care conspiraţie la fraudare şi abuz, spionaj economic, furtul secretelor de comerţ şi furt de identitate.

”Actorii chinezi sunt cei mai activi şi ce mai persistenţi autori ai spionajului economic”, conform Biroului Executiv de Contrainformaţii al SUA.

”Specialiştii din cibersecuritate a sectorului privat din SUA au raportat un atac brutal continuu asupra reţelelor, ce provine din China”, conform raportului redactat de Biroul Executiv de Contrainformaţii al SUA.

Cel puţin şase companii americane, inclusiv United States Steel Corp, Alco Inc şi Allegheni Technologies Inc, au fost printre ţintele atacurilor efectuate de cei cinci hackeri, conform oficialilor americani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe