Surse: Gabriel Oprea ar putea fi judecat pentru abuz în serviciu

Surse judiciare au declarat că în seara morţii lui Bogdan Gigină, Oprea se întorcea acasă. Din acest motiv, generalul ar urma sa fie anchetat pentru abuz în serviciu.
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
29.10.2015

Procurorii Parchetului General iau în calcul anchetarea lui Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu în cazul accidentului ce a dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină, au declarat surse judiciare citate de Realitatea.net.

Potrivit respectivelor surse, ministrul de Interne se îndrepta spre casă în seara accidentului, ceea ce înseamnă, practic, că nu există o urgenţă care să justifice necesitatea unei coloane oficiale.

Reamintim că vicepremierul Oprea s-a prezentat ieri la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru a fi audiat de procurori, în cadrul anchetei pentru ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină.

La ieşirea de la Parchet, Oprea a declarat că era în timpul serviciului şi îşi făcea datoria, şi că n-a avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne.

Cât despre motivele pentru care avea o coloană oficială în seara morţii lui Bogdan Gigină şi traseul coloanei oficiale, generalul a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor pe această temă, rezumându-se să declare că pleca de la "o instituţie a statului român." Conform publicaţiei Adevărul, acea instituţie oficială de la care susţine Oprea că venea, ar fi SRI.

Amintim că, în urmă cu o opt zile, Bogdan Gigină, poliţist în Brigada Rutieră, a decedat, la doar 28 de ani, după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe o şosea în plin centrul Capitalei, în timp ce gonea pe motocicletă, cu peste 100 de km/h, ca antemergător al coloanei lui Oprea.

Iniţial, Poliţia Capitalei a comunicat că agentul era într-o misiune de fluidizare a traficului pentru ca, două zile mai târziu, după ce presa a vuit despre faptul că tânărul făcea parte dintr-o coloană care-l însoţea pe vicepremier de la restaurant spre casă, Poliţia să confirme că agentul făcea într-adevăr parte din dispozitivul lui Oprea.

Desigur, Poliţia a precizat că Gabriel Oprea beneficia de coloană "în condiţiile legii" şi se deplasa cu o viteză adaptată la condiţiile meteo şi de trafic existente.

Pe de altă parte, mai mulţi poliţişti au declarat, sub protecţia anonimatului, că Gigină ar fi fost obligat să gonească la o viteză de peste 100 km la oră, că ABS-ul motocicletei nu funcţiona şi că oricum, regulamentele poliţiei rutiere interzic mersul cu motocicletă pe ploaie şi frig. De asemenea, oamenii în uniformă au mai precizat că Oprea merge însoţit de coloană (la care, potrivit legilor în vigoare la momentul producerii accidentului, nu are dreptul decât în situaţii excepţionale) şi la restaurant şi la tuns, practic peste tot, iar poliţiştii sunt obligaţi în mod constant să meargă cu viteze mult prea mari.

Pentru a afla mai multe despre controversele din jurul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, vă recomandăm articolul Cazul poliţistului care şi-a pierdut viaţa escortându-l pe Oprea. O înmormântare şi întrebări fără răspuns

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor