Suspectul de la Toulouse nu ar fi cel care a expediat către al-Jazeera înregistrarea crimelor

Într-o alocuţiune rostită la Elysee, după moartea lui Mohammed Merah, preşedintele francez Nicolas Sarkozy le-a adus un omagiu "victimelor, copii, soldaţi, tată, precum şi  familiilor lor".
Într-o alocuţiune rostită la Elysee, după moartea lui Mohammed Merah, preşedintele francez Nicolas Sarkozy le-a adus un omagiu "victimelor, copii, soldaţi, tată, precum şi familiilor lor". (FRANCOIS MORI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.03.2012

Suspectul de la Toulouse, Mohamed Merah, nu este cel care a expediat către al-Jazeera înregistrarea crimelor, a anunţat o sursă din poliţie.

Primele elemente ale anchetei sugerează că "nu putea fi Mohamed Merah", a precizat aceeaşi sursă.

Poliţiştii au localizat de unde a fost trimis coletul, care conţine şi o scrisoare de revendicare scrisă de Merah. Potrivit portalului 7sur7, pachetul a fost trimis "din afara Toulouse".

Un stick de memorie pe care se aflau imaginile şi pasaje din Coran, a fost trimis postului de televiziune, care l-a transmis poliţiei.

Pachetul ar fi fost trimis către al-Jazeera în 21 martie, ziua în care poliţia a înconjurat apartamentul lui Merah, potrivit Le Parisien.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă acest colet a fost pus la poştă marţi seară, de Mohamed Merah, sau de un complice miercuri dimineaţă.

Mohammed Merah, în vârstă de 23 de ani, este suspectat că a ucis patru persoane, dintre care trei copii, la o şcoală evreiască şi trei militari în alte două atacuri. El a fost omorât de un lunetist din trupele franceze după un asediu de 32 de ore vizând locuinţa sa.

Tatăl său, Benalel Mohamed Merah, a declarat că intenţionează să dea în judecată Franţa pentru moartea fiului său. El susţine că forţele de ordine ar fi putut folosi gaze lacrimogene pentru a-l prinde în viaţă, dar "au preferat să îl ucidă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor