Mohamed Merah nu ar fi locuit singur la domiciliul său din Toulouse

Omagiu adus victimilor de la Toulouse, 25 martie 2012. (ERIC CABANIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2012

Mohamed Merah nu ar fi locuit singur la domiciliul său din Toulouse, arată un raport al poliţiei din ianuarie 2011, citat de Le Monde.

În perioada respectivă, forţele de ordine au fost chemate la domiciliul tânărului, din cauza unei dispute cu un vecin. Aşa cum cere procedura, poliţiştii au verificat identitatea părţilor, au făcut un raport şi au plecat după ce au stabilit că "situaţia este calmă".

Dar raportul arată că o altă persoană, nu Mohamed Merah, a făcut obiectul controlului. Este vorba de un francez născut în Algeria în 1973, care locuia în acelaşi apartament cu Merah.

În perioada respectivă, suspectul ucis săptămâna trecută la Toulouse făcea deplasări în Afganistan. La sfârşitul lui noiembrie 2010, el fusese arestat la Kandahar de autorităţile locale, care l-au predat militarilor americani.

Aceştia au constatat că Merah a fost în mai multe ţări din Orientul Mijlociu şi au decis să îl repatrieze în Franţa. În urma incidentului, tânărului i-a fost interzis accesul în Statele Unite.

Dacă în perioada respectivă el locuia cu cineva la Toulouse, ipoteza că a acţionat singur este pusă sub semnul întrebării, scrie portalul 7sur7.

Mohammed Merah, în vârstă de 23 de ani, este suspectat că a ucis patru persoane, dintre care trei copii, la o şcoală evreiască şi trei militari în alte două atacuri. El a fost omorât de un lunetist din trupele franceze după un asediu de 32 de ore vizând locuinţa sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor