Fratele atentatorului francez a fost acuzat de complicitate

Oameni flutură un steag gigant pe 25 martie 2012, într-un marş din Paris pentru recentele crime din Toulouse. (JOEL SAGET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2012

Procurorii francezi au înaintat acuzaţii preliminare împotriva fratelui mai mare al unui atentator islamist care a împuşcat şi ucis şapte oameni în timpul unui atac în oraşul sud-vestic Toulouse, la începutul acestei luni, potrivit unui raport VOA.

Abdelkader Merah a fost acuzat duminică de complicitate la crimă şi implicare în activităţi teroriste.

Acesta a negat că l-ar fi ajutat pe fratele său mai mic, Mohamed, să ucidă trei copii şi un rabin, precum şi trei soldaţi francezi în două incidente anterioare. Poliţia susţine că el ar fi afirmat că este mândru de ceea ce a făcut fratele său.

Avocatul lui Abdelkader (Anne-Sophie Laguens) a declarat duminică că clientul său nu a ştiut de planurile fratelui său. Aceasta a negat, de asemenea, rapoartele conform cărora Abdelkader era mândru de acţiunile fratelui său, spunând că el a condamnat ferm crimele.

Abdelkader va rămâne în arest până ce ancheta oficială este finalizată. Poliţia suspectează că Abdelkader Merah a aparţinut unei reţele care întroducea pe furiş militanţi islamişti în Irak, în 2007.

Tot duminică, mii de oameni s-au adunat în Toulouse pentru un marş, care cerea unitate şi toleranţă între toate religiile şi culturile. Marşul tăcut s-a încheiat la şcoala evreiască unde Mohamed Merah a împuşcat mortal un rabin şi trei copii, cu vârste de patru, cinci şi şapte ani.

Mohamed Merah a murit joi într-o luptă armată cu poliţia, care l-a ţinut în apartamentul său din Toulouse pentru mai mult de 30 de ore.

El a pretins că aparţinea de Al-Qaeda şi a vrut să răzbune moartea copiilor palestinieni din Orientul Mijlociu şi implicarea Franţei în Afganistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor