Tânăr încătuşat, călcat pe cap de un presupus om al legii. Poliţia Cluj demarează verificări

Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat luni verificări interne după ce, în spaţiul public, au apărut imagini în care un tânăr încătuşat şi culcat la pământ de doi agenţi de poliţie este călcat pe cap de un al treilea bărbat, care aparent este de asemenea un agent.

“Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenţia în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca. Din primele informaţii, la data menţionată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu.

Agenţii de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis. În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal. Având în vedere aceste aspecte şi pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenţii de pază au folosit spray lacrimogen şi au sesizat poliţiştii”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Cluj.

La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze şi fugind de la faţa locului.

“Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ. Poliţiştii au folosit forţa pentru a-l încătuşa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal şi refuz de legitimare”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, din cauză că, în timpul evacuării persoanelor din local, agenţii de pază ar fi agresat o femeie.

În ceea ce priveşte agresarea tânărului încătuşat, politia clujeană nu a oferit nicio altă explicaţie.

Incidentul a avut loc pe Calea Turzii în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, în timpul unei intervenţii de reţinere a unui bărbat.

“După cum se vede, în noaptea dintre 25 - 26.11.2022 în jurul orei 04:22, Calea Turzii, aproape de sensul giratoriu de lângă Sigma, 3 agenţi de poliţie încearcă să aplaneze o situaţie unde un domn pare a fi în stare de ebrietate.

După ce unul dintre agenţi îl loveşte cu piciorul (0:15), un al treilea (la 0:47) vine şi îl calcă pe cap de două ori. Mi se pare un gest neprofesionist şi inuman de care au dat dovadă. Indiferent de situaţie, nu procedezi într-un asemenea fel”, a declarat un martor pentru Ştiri de Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne