Tânjiţi mai puţin, trăiţi mai mult

Meditaţia Falun Dafa
Meditaţia Falun Dafa (Epoch Times)

Majoritatea dintre noi îşi petrec ani de zile în căutarea dietei perfecte şi a modului perfect de a ne simţi sănătoşi, plini de energie şi atractivi. Studiile ştiinţifice sunt lansate continuu, iar fiecare dieta nouă care apare îşi arată superioritatea în faţa celei anterioare.

Nu este vorba doar despre alimente

Ceea ce mâncăm este extrem de important. Alimentele ne hrănesc sângele, celulele şi creierul, dar cine suntem între mese este la fel de important pentru sănătate.

Aşadar, în timp ce te îmbarci în călătoria ta spre sănătate, nu te uita numai la ceea ce mănânci ci, de asemenea, şi la cine eşti atunci când mănânci, cum este viaţa ta şi ce faci cu corpul tău în viaţa de zi cu zi.

Josua Rosenthal, fondatorul Integrative Nutrition, a inventat termenul de "alimente primare". "Mâncarea este mai mult decât ceea ce pui în farfurie. Relaţiile sănătoase, activităţile fizice regulate, o carieră împlinită şi o practică spirituală îţi pot umple sufletul şi satisface foamea pentru viaţă. Atunci când alimentele primare sunt echilibrate şi îndestulătoare, viaţa ta te hrăneşte, făcând ceea ce mănânci să cadă pe un plan secundar", a afirmat acesta.

Obişnuiam să cred că dacă urmez o dietă echilibrată voi obţine echilibrul şi mă voi simţi în armonie, cu mintea clară şi fericită că trăiesc. Am devenit obsedată de a găsi modul perfect de a mânca, sperând că în curând voi găsi echilibrul la care râvnesc.

Drept rezultat, am început să arăt şi să mă simt mai bine fizic. Digestia şi pielea s-au îmbunătăţit, aveam mai multă energie, mai puţine dureri de cap şi mai puţină grăsime pe burtă, dar încă mai mă luptam cu starea de spirit şi cu greutatea. Mă tot gândeam că trebuie să-mi ajustez dieta chiar mai mult. Trebuia să reuşesc acest lucru.

Dar alimentaţia corectă nu avea cum să-mi rezolve problemele financiare, relaţiile, lipsa de exprimare creativă, sau compoziţia corpului meu. Şi nici nu avea cum să mă aducă mai aproape de un tărâm spiritual mai înalt.

Alimentaţia corectă mă ajuta să-mi pun în ordine corp, dar nu şi în mentalitate. Când am înţeles în cele din urmă acest lucru, viaţa mea a început să se schimbe.

Începutul alinierii

Potrivit lui Rosenthal, există patru domenii comune în viaţa oamenilor care au o mare importanţă pentru aceştia: relaţiile, cariera, fitness-ul şi spiritualitatea. Aruncaţi-vă o privire la fiecare dintre aceste domenii din viaţa dvs şi vedeţi cum staţi la aceste capitole.

Credeţi că sunt aliniate cu cine sunteţi şi cu ceea ce preţuiţi? În loc să aveţi o atitudine pasivă şi să aştepaţi ca lucrurile să se întâmple, mai bine gândiţi-vă profund la cum vreţi să arate aceste aspecte pentru dvs şi cum puteţi să le faceţi să funcţioneze chiar mai bine.

Un exerciţiu de început

Luaţi patru bucăţi de hârtie albă. Scrie-ţi pe fiecare un domeniul al vieţii dvs: relaţii, carieră, fitness şi spiritualitate. Creaţi două coloane pe fiecare hârtie. O coloană pentru lucrurile care alimentează acest aspect al vieţii dvs, iar cealaltă coloană pentru lucrurile care lipsesc.

Scrie-ţi pe fiecare pagină câte un lucru pe care îl puteţi face pentru a ajuta la îmbunătăţirea acelui domeniu din viaţa dvs. La sfârşitul zilei, când v-aţi umplut viaţa cu alimentele primare sănătoase, încercaţi să tânjiţi după mai puţin şi să trăiţi mai mult.

Tysan ​​Lerner este o antrenoare de fitness certificată. Ea ajuta femeile să obţină un corp frumos fără a se înfometa sau a pierde numeroase ore la sala de fitness. Site-ul ei este www.lavendermamas.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură