Tăriceanu, despre rectificarea bugetară: Un buget construit pe baze ştiinţifico-fantastice are un rezultat de fiasco

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, într-un interviu acordat Mediafax, că este „foarte nemulţumit de modul în care arată rectificarea bugetară” şi a adăugat în acest context că „un buget construit pe baze ştiinţifico - fantastice nu poate să ducă decât la un rezultat de fiasco în momentul scadenţei”.

Şeful Senatului a afirmat că a vorbit cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, despre acest subiect.

„Rectificarea să ştiţi că aşa pe cifre tehnic ok se închide, cum se închide? Păi tăiem de la ăia, nu ştiu ce, dăm la alţii. Politic mie mi se pare şi greşit, dai bani pentru funcţionarea serviciilor şi tai de la învăţământ, tai de la investiţii, fonduri europene, cercetare, nu cred că a scăpat vreun minister fără tăieri. Politic dă prost, nu ştiu ce o să spună cetăţenii despre o astfel de rectificare, dar până la urmă nu e numai problema ministrului de Finanţe pentru că el nu poate să decidă mersul politic al guvernului. El poate să încerce nişte pansamente să pună, dar dacă problema e mult mai amplă, dacă toată rana, de exemplu, sângerează e complicat, câteodată mai trebuie să faci şi nişte operaţii. Operaţiile astea sigur că trebuie făcute în general în primii doi ani de guvernare, nu te trezeşti cu trei luni înainte de o scadenţă electorală majoră că nu ai bani şi ce faci, ar trebui să pui nişte taxe? Păi cum să pui nişte taxe că nu e popular, le pui la anul, păi nici la anul nu e bine că avem la anul două scadenţe electorale, dar treaba asta nu este decât reflectarea unui fapt. Un buget construit pe baze ştiinţifico - fantastice nu poate să ducă decât la un rezultat de fiasco în momentul acela la scadenţă şi cam aici suntem”, a argumentat Tăriceanu.

Liderul ALDE a declarat că la începutul acestui an a discutat despre bugetul pe 2019 şi s-au făcut promisiuni şi din partea Ministerului de Finanţe şi din partea ordonatorilor principali de credit că vor fi capabili să consume banii pe investiţii.

„Ce s-a întâmplat vedem acum: că s-au tăiat banii de investiţii. Au promis că vor fi demarate proiecte de infrastructură - proiectele de infrastructură nu au pornit, vedem în schimb că suntem în situaţia în care se fac amputări masive la Educaţie, la Fonduri Europene, la multe alte ministere, cercetare”, a precizat Tăriceanu, adăugând că lucrurile acestea nu îi dau „confortul necesar să privească cu seninătate viitorul”.

Interviul complet aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne