Tătaru: Eu propun prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Rămâne ca decizia finală să fie luată de CNSU şi premierul Orban

Nelu Tataru - gov.ro
Nelu Tataru - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, pentru Libertatea.ro, că, în contextul epidemiologic actual, propunerea sa este prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Tătaru a adăugat că decizia finală o va lua însă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

“Propunerea mea, ca ministru al Sănătăţii, este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca şi CNSU, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar, în acest moment, încă 30 de zile”, a afirmat ministrul.

Remarcile lui Nelu Tătaru vin în contextul în care, luni, premierul Ludovic Orban a anunţat, într-o conferinţă de presă, că starea de alertă va fi prelungită “cel mai probabil” cu alte 30 de zile, aceasta urmând să fie cea de-a treia prelungire a stării de alertă pe teritoriul României.

Totodată, premierul a subliniat că nu se va lua în calcul aplicarea de noi restricţii pe lângă cele deja intrate în vigoare şi că, luând în considerare nivelul actual al numărului zilnic de noi infecţii cu coronavirus, alegerile locale pot fi organizate şi desfăşurate fără niciun fel de probleme.

“Orice decizie [privind prelungirea stării de alertă – n.r.] va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative [a numărului de cazuri de noi infecţii – n.r.], cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a precizat Orban. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură