Tătaru trage semnalul de alarma: Cât nu se respectă nişte reguli, acest corp medical va deveni colmatat

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii (Screenshot)

În cazul în care populaţia nu respectă regulile de prevenţie, am putea ajunge la mai mult de 2.800 de cazuri de coronavirus pe zi în luna septembrie, cum a prognozat INSP, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ministrul a mai atras atenţia că, dacă oamenii nu vor respecta regulile, corpul medical va fi "colmatat" şi nu va mai putea gestiona situaţia.

"Pandemia nu se tranşează în spital", a declarat Nelu Tătaru, citat de Ziare.com.

Ministrul a mai precizat că în funcţie de ce se va întâmpla în a doua jumătate a lunii august se va hotărî care vor fi condiţiile de începere a anului şcolar 2020-2021.

"A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv şi evoluţia... Trebuie să vedem evoluţia de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci. Nu putem şti care este evoluţia de atunci. O previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile, ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm. Prezenţa măştilor şi a dezinfectantului, chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţare de un metru? Noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului, precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor, acolo unde este aglomeraţie", a declarat Nelu Tătaru, într-o discuţie cu jurnaliştii.

Nu în ultimul rând, ministrul a tras un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării măsurilor de prevenţie, avertizând că spitalele riscă să nu mai poată gestiona epidemia de coronavirus în cazul în care numărul de infectări creşte. pe fundalul lipsei de responsabilitate a unora.

"Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din ţara asta nu respectă nişte reguli şi nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge şi la mai multe cazuri. Eu sper că toţi am înţeles ce înseamnă acest moment, sper că toţi am înţeles că a fost şi o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. (...) a spus Nelu Tătaru, într-o discuţie cu jurnaliştii. nu se tranşează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă nişte reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca şi corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unităţile spitaliceşti. Avem şi noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate", a adăugat Tătaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură