Telegraph: O treime dintre pacienţii cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet. Unul din opt moare

Membrii Politburo în costume hazmat speriaţi de virusul Wuhan
Membrii Politburo în costume hazmat speriaţi de virusul Wuhan (Facebook, sursa necunoscută)
A.P.
18.01.2021

Publicaţia Telegraph transmite că aproximativ o treime dintre pacienţii care s-au "recuperat" după Covid-19, boala cauzată de virusul Wuhan, sunt reinternaţi în următoarele 5 luni. Conform datelor consultate de Telegraph, unul din opt moare.

Studiul citat de publicaţia britanică este realizat de Universitatea Leicester şi de Oficiul Naţional pentru Statistică (ONS). Cercetătorii au descoperit efecte devastatoare pe termen lung asupra celor care au avut o formă severă a bolii provocate de virusul Wuhan. Mulţi dintre aceştia ajung să aibă probleme la inimă, diabet şi afecţiuni cronice ale ficatului şi rinichilor.

Citiți și Virusul Wuhan foloseşte acelaşi mecanism de a scăpa de imunitatea organismului ca virusul HIV [studiu]

Conform datelor citate, dintr-un lot de 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% dintre ele au decedat de pe urma complicaţiilor pe termen lung.

Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului, profesor de medicină vasculară şi diabetolog la Universitatea Leicester, a declarat că acesta „este cel mai mare studiu realizat până acum cu privire la persoanele externate, care fuseseră internate cu Covid-19″.

Citiți și Microbiolog renumit susţine că laboratorul din Wuhan a făcut "lucruri nebuneşti" cu coronaviruşii

Potrivit datelor prezentate, cei care supravieţuiesc de COVID-19 devin de trei ori şi jumătate mai predispuşi să ajungă din nou în spital, şi chiar să moară - în următoarele 140 de zile - decât alte persoane externate.

Diabetologul recomandă că cei externaţi după COVID-19 să primească tratamente preventive, precum statine sau aspirină.

„Nu ştim dacă efectul apare pentru că boala Covid-19 distruge celulele beta care produc insulină, declanşând diabetul de tip I, sau pentru că produce rezistenţă la insulină şi generează tipul II, dar observăm aceste surprinzătoare diagnostice de diabet”, a adăugat el.

Noul studiu este în faza de pre-publicare şi urmează să fie evaluat de alţi oameni de ştiinţă. Totuşi, experţii spun că este unul important.

Citiți și Medicul care a descoperit HIV: "Virusul Wuhan nu poate fi decât creat în laborator"

Christina Pagel, şefa unităţii de cercetare clinică de la University College London a menţionat că este o lucrare „foarte importantă".
"COVID-ul nu este doar despre decese. (Există) o povară semnificativă a bolii pe termen lung după spitalizarea pentru COVID”.

Citiți și Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii chinezi "descoperă" "mutaţii genetice caracteristice HIV"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor