Tenis: Elveţianul Roger Federer, incert pentru finala Cupei Davis

Elveţianul Roger Federer.
Elveţianul Roger Federer. (Pool / Getty Images)

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 2 mondial, este incert pentru finala ediţiei din acest an a Cupei Davis, dintre echipele Franţei şi Elveţiei, programată între 21 şi 23 noiembrie la Lille.

Duminică, Federer a declarat forfait pentru finala Turneului Campionilor de la Londra, în care trebuia să-l întâlnească pe sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

"Am aflat de forfaitul lui Federer în cursul finalei de dublu, în timp ce mă încălzeam. Am discutat imediat cu el. Pentru Cupa Davis, nici măcar el nu ştie (dacă va juca). Există un semn de întrebare", a declarat Djokovic.

"Nu cred că a căutat să-şi conserve forţele înaintea Cupei Davis. După finalele de Mare Şlem, acest meci este cel mai important al sezonului. Federer s-a retras doar de 3 ori în 1.000 de meciuri disputate. Nimeni nu-i poate reproşa nimic. Este o situaţie care nu s-a mai întâlnit probabil niciodată până acum. Nimeni nu a câştigat trofeul în acest mod, însă aşa au stat lucrurile acum. Nici eu nu m-am simţit în apelel mele la ceremonia de atribuire a trofeului", a adăugat jucătorul sârb.

Federer, al doilea favorit al Turneului de la Londra, a fost nevoit să declare forfait pentru finală din cauza unor dureri de spate cu care s-a confruntat după semifinala epuizantă câştigată faţa compatriotului său Stanislas Wawinka (4-6, 7-5, 7-6). "Nu pot juca, este prea riscant la vârsta mea", le-a spus elveţianul, în vârstă de 33 ani, spectatorilor prezenţi pe O2 Arena.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport