Tensiune maximă după tragedia aviatică din Ucraina (revista presei spaniole)

Tensiune maximă în urma doborârii unui avion  al Malaysia Airlines cu pasageri la bord în estul Ucrainei.
Tensiune maximă în urma doborârii unui avion al Malaysia Airlines cu pasageri la bord în estul Ucrainei. (youtube.com)

Imaginile tragediei aviatice petrecute în Ucraina, unde avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit cu 298 de persoane la bord apar vineri şi pe primele pagini ale cotidienelor spaniole, care consemnează faptele, reacţiile şi urmările celor petrecute.

O rachetă a doborât un avion cu pasageri la bord în estul Ucrainei, scrie cotidianul El Pais. Acesta constată că proruşii şi ucrainenii se învinovăţesc reciproc de atacul asupra avionului după doborârea căruia nu au existat supravieţuitori.

Cotidianul El Mundo constată de asemenea, tot pe prima pagină a ediţiei tipărite de vineri, că Ucraina şi proruşii de acuză reciproc de doborârea unui avion cu 298 de pasageri la bord.

Tensiune maximă după tragedia aviatică din Ucraina, anunţă cotidianul catalan La Vanguardia, care informează de asemenea cu privire la bilanţul catastrofei: zeci de victime, în urma doborârii unui avion al Malaysia Airlines. În vreme ce Kievul susţine că proruşii au folosit rachete de tip Buk pentru a doborî avionul, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a solicitat efectuarea unei anchete - lucru pe care rebelii proruşi îl refuză, locul accidentului fiind în teritoriul controlat de aceştia. În schimb, ei susţin că nu dispun de arme care să poată doborî un avion aflat la altitudine mare.

O rachetă a doborât un avion cu pasageri la bord în Ucraina, iar Kievul şi Moscova se învinovăţesc reciproc pentru ceea ce numesc deopotrivă 'actul de terorism'. Cotidianul La Razon arată că SUA i-au cerut explicaţii Rusiei şi au confirmat faptul că a fost vorba de un atac. La rândul său, Kievul i-a acuzat pe proruşi că au folosit sistemele de rachete Buk, de fabricaţie rusească, mai notează cotidianul spaniol citat.

Cotidianul catalan El Periodico scrie pe prima pagină despre un 'masacru aerian' şi relatează totodată faptul că preşedintele american Barack Obama a reacţionat cu prudenţă, în vreme ce UE a cerut o anchetă completă asupra celor petrecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe