Ţepar înrăit, arestat pentru înşelăciune. Individul s-a "camuflat" în preot, jurnalist, medic, avocat şi procuror

(Facebook)

Un bărbat din Dorohoi a fost arestat de judecătorii din Rădăuţi după ce, dându-se drept procuror şi avocat, a reuşit să obţină de la o victimă peste 50.000 de lei. Suspectul nu este la prima faptă de înşelăciune de acest gen, în trecut îmbrăcând haina preoţească, halatul de medic, sau prezentându-se drept jurnalist, relatează Ziare.com.

Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Sorin Alin Verincianu, în vârstă de 35 de ani, a abordat o persoană care avea un proces civil şi i-a promis că o va ajuta să câştige procesul. Astfel, infractorul a reuşit să obţină de la victimă peste 50.000 de lei, pe durata a aproximativ trei luni.

“Folosindu-se de calităţi mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava şi avocat, a determinat persoana vătămată să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calităţii de avocat, promiţându-i că o va ajuta să câştige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie - iunie 2020 ca urmare a folosirii calităţilor mincinoase de avocat/ procuror şi cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Potrivit sursei citate, Verincianu a fost reţinut 24 de ore în arest, iar procurorii de la Rădăuţi au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului. Joi, judecătoria Rădăuţi a dispus ca bărbatul să fie arestat 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În 2015, Sorin Alin Verincianu avea deja opt condamnări pentru înşelăciuni. El a comis majoritatea infracţiunilor îmbrăcat în preot, dar s-a dat şi jurnalist, medic şi, mai nou, avocat sau procuror.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne