Tiraspolul permite locuitorilor să meargă la vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale din R. Moldova

Sovietul Suprem de la Tiraspol
Sovietul Suprem de la Tiraspol (The Epoch Times Romania)
Tatiana Chiriac
12.11.2020

Administraţia separatistă a Transnistriei a anunţat că permite locuitorilor regiunii să meargă să voteze duminică, 15 noiembrie, pe malul drept al Nistrului, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat, Departamentul de interne de la Tiraspol a informat că locuitorii regiunii vor prezenta la punctele de control acte că sunt cetăţeni moldoveni, iar la întoarcerea vor fi verificate ştampilele cu menţiunea „Votat”. Cei care nu vor avea această ştampilă vor fi plasaţi în carantină pe două săptămâni.

Locuitorii Transnistriei nu mai pot călători liber de la începutul pandemiei, din luna martie, orice deplasare necesitând aprobarea autorităţilor.

La primul tur din 1 noiembrie au participat peste 14 mii de alegători din regiunea transnistreană, care au votat la cele 42 de secţii de votare deschise în dreapta Nistrului. Peste 74 la sută dintre ei l-au votat pe Igor Dodon, iar peste 13 la sută pe Maia Sandu. Biroul de Reintegrare de la Chişinău a anunţat că în regiunea transnistreană locuiesc aproape 248 de mii de alegători moldoveni cu drept de vot.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a declarat miercuri că locuitorilor din regiunea transnistreană cu cetăţenie moldovenească li se promite 800 de lei pentru votare în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 15 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor