Toboşari siberieni folosesc un lac îngheţat drept instrument muzical (video)

Toboşarii siberieni Etnobit folosesc gheaţa lacului Baikal pe post de instrument muzical.
Toboşarii siberieni Etnobit folosesc gheaţa lacului Baikal pe post de instrument muzical. (Cindy Drukier, Epoch Times)
Cindy Drukier
03.12.2013

Un grup de percuţionişti siberieni au descoperit cel mai tare instrument din lume: gheaţa unui lac îngheţat.

Muzicienii au observat printr-un accident că gheaţa de un metru grosime de pe lacul Baikal, cel mai adânc lac din lume, produce un sunet bogat, distinctiv, potrivit unui raport al Siberian Times.

"M-am simţit ca şi cum ne jucam cu tobele pe care natura le-a lăsat pentru noi, singuri sub soare, pe apele îngheţate ale celui mai magnific lac din lume", a declarat Natalia Vlasevskaya, un arhitect din Irkutsk, în vârstă de 31 de ani, şi lider al grupului de percuţie Etnobit.

Unul dintre toboşari a făcut descoperirea, atunci când soţia sa a căzut pe gheaţă şi a aterizat cu un boom muzical. S-au jucat în jur cu sunetele şi le-au înregistrat pe un telefon pentru a le aduce înapoi la restul grupului. Vlasevskaya a fost imediat interesată şi grupul de patru toboşari a decis să facă drumul de şase ore pentru a găsi exact acelaşi loc. Alte locuri de pe lac nu fac aceleaşi melodii, deoarece apa este mult mai adâncă.

Ei au cântat în timp ce o cameră filma, iar rezultatul este un film (http://www.youtube.com/watch?v=en0p1Y35p3w) care a devenit viral şi care a permis lumii să asculte unul dintre cele mai minunate daruri muzicale ale naturii.

Grupul este compus din: Vlasevskaya şi soţul său Alexei Vlasevskiy, în vârstă de 34, Efim Viktorov, în vârstă de 21, Tatiana Epifantseva, în vârstă de 41 şi Anna Isaikina, în vârstă de 25.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor