Tokes Laszlo: Este timpul şi cazul ca să se petreacă o schimbare radicală în politica maghiară din România

Laszlo Tokes (wikipidia.org)
Epoch Times România
18.05.2012

Eurodeputatul Tokes Laszlo a declarat vineri, la Zalău, cu ocazia lansării candidaţilor în Sălaj ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) la alegerile locale, că a sosit timpul ca să se petreacă o schimbare radicală în politica maghiară din România.

 

"Este timpul şi cazul ca să se petreacă o schimbare radicală în politica maghiară din România, respectivă în această politică în Sălaj, în Zalău. (...) Este inadmisibil, potrivit Declaraţiei de la Timişoara, punctul 8, ca încă în prezent să ocupe astfel de locuri, la preşedinţia judeţeană, cu responsabilitate politică şi, să adaug, morală, reprezentanţi ai fostului regim comunist, ceauşist. Se vede clar şi în mod simbolic se reflectă din acestea că nu s-a petrecut schimbarea adevărată de regim în România, deşi România face parte din Uniunea Europeană", a susţinut Tokes Laszlo, preşedinte al PPMT.

În opinia sa, "şi pe plan al microsocietăţii maghiare, şi al politicii maghiare din România se poate constata că încă nu s-a petrecut schimbarea de regim într-adevăr şi în totalitate".

"Atât pe plan politic românesc, cât şi în politicul maghiar din România este nevoie de continuarea schimbării de regim în spiritul Timişoarei şi sunt convins că prietenii mei, candidaţii noştri din sânul PPMT sunt adepţii acestei schimbări şi sper că şi în Sălaj se va petrece, în perspectivă, această schimbare", a susţinut Tokes Laszlo.

Potrivit acestuia, PPMT gândeşte în perspectivă, alegerile din 2012 fiind "prologul" schimbărilor aşteptate de formaţiunea sa politică.

"Noi de gândim în perspectivă. Nu suntem naivi, că am reuşi ca anul acesta să se schimbe tendinţele majore ale politicii postcomuniste şi ne-am întoarce în direcţia drept democratică dar, pe parcurs, în perspectiva următorilor patru ani sunt sigur că vom reuşi şi aceste alegeri sunt prologul acestor schimbări, în perspectivă", a afirmat fostul episcop reformat Tokes Laszlo.

În context, el a acuzat faptul că deputatul UDMR din Sălaj, Seres Denes, ar practica un monopol al reprezentării maghiarilor, care exclude "în mod abuziv şi totalitar reprezentarea democratică a comunităţii maghiare din România".

Tokes Lazlo a fost prezent, la Zalău, cu prilejul lansării candidaţilor PPMT Sălaj pentru alegerile locale, eveniment ce a avut loc pe un trotuar de pe o stradă unde locuiesc în majoritate maghiari, în faţa unei grădiniţe, pentru a atrage atenţia asupra faptului că aceasta urmează să fie trecută, printr-o hotărâre a Consiliului Local, din subordinea Liceului Reformat din oraş în cea a Şcolii "Simion Bărnuţiu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor