Tolontan: SRI a ştiut de loturile Hexi Pharma cu probleme

Timp de opt ani de zile un medic epidemiolog le-a sesizat celor de la SRI neregulile din spitale. Ce a făcut SRI cu informaţiile? Informări, susţine conducerea. Miniştrii sănătăţii neagă însă în bloc că ar fi fost sesizaţi.
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

UPDATE: SRI reacţionează la dezvăluirile publicate de Gazeta Sporturilor şi tolo.ro, anunţând că a trimis circa 100 de de înştiinţări în ultimii 5 ani conform cărora, produsele folosite la dezinfecţii în spitale nu sunt conforme privind calitatea reglementată de lege. Reamintim că potrivit tolo.ro, toţi miniştrii Sănătăţii au negat că ar fi primit informaţii de la Serviciul Român de Informaţii.

"Dreptul la sănătate este un drept constituţional.

SRI acţionează, alături de celelalte instituţii partenere din Sistemul Naţionat de Apărare, Securitate şi Ordine Publică, pentru a apăra Constituţia României în integralitatea ei.

SRI a valorificat şi transmis informări, potrivit legii, despre vulnerabilităţile şi disfuncţionalităţile sistemului public de sănătate.

În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la problema infecţiilor nosocomiale şi la calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanţi utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară.

Numai în ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări privind fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti", a transmis SRI, citat de B1 TV.

***

SRI a ştiut de loturile Hexi Pharma cu probleme şi de licitaţii trucate în domeniul sanitar, în favoarea liderului mondial ANIOIS, dezvăluie tolo.ro. Potrivit sursei citate, un medic epidemiolog le-a transmis mii de acte celor de la SRI. Doctorul le-a detaliat ofiţerilor trucarea licitaţiilor, a explicat cum mor oamenii în spitalele prost dezinfectate şi cum se multiplică bacteriile.

Epidemiologul e una dintre sursele SRI. "Vorbesc cu voi pentru că am vorbit cu ei aproape ani de zile şi nu s-a întâmplat nimic!", spune medicul.

"Dacă se vor supăra, asta e! Nu vreau să mă considere duplicitar sau trădător, dar e timpul ca oamenii să ştie ce se întâmplă", spune medicul.

"Are o singură condiţie. Fără nume şi oraşul din care provine. Este unul dintre marile municipii ale României.", scrie Cătălin Tolontan.

Contactaţi de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, SRI a confirmat că: "Am făcut informări despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanţi folosiţi în spitale". Pe de altă parte, în acelaşi timp, la spitalul SRI de vis-a-vis de liceul "Tudor Vianu" o altă firmă a câştigat licitaţiile, dar conducerea spitalului a semnat cu Hexi Pharma 63 de încredinţări directe!

Miniştrii Sănătăţii neagă în bloc că au primit astfel de informări de la SRI.

Articolul integral poate fi citiţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură