„Top 7 cei mai corupţi socialişti”. Flashmob PAS Youth la sediul PSRM întrerupt de tineri socialişti

Maria Maevschi
08.02.2021

Organizaţia de tineret PAS Youth a organizat luni, 8 februarie, un flashmob cu genericul „Top 7 cei mai corupţi socialişti”. Înarmaţi cu pancarte pe care scria „I-am prins în flagrant”, „Impertinenţă, Disperare, Corupţie, Minciună”, „Socialişti cu caviar la gură”, „Socialişti corupţi”, tinerii PAS Youth Chişinău, împreună cu preşedintele organizaţiei Eugeniu Sinchevici, au protestat paşnic în faţa sediului PSRM şi au înmânat diplome de onoare socialiştilor vizaţi.

De menţionat, că protestul paşnic al tinerilor PAS Youth a fost întrerupt de un grup de contramanifestanţi ai Partidului Socialiştilor care au scandat „Jos Provocatorii”, „Jos miniştrii PAS”, „Jos oameni nebuni”. La faţa locului a fost chemată poliţia. După ieşirea tinerilor socialişti din sediul PSRM, ulterior şi deputatul Vladimir Odnostalco s-a alătura acestora.

Potrivit tinerilor din Partidul Acţiune şi Solidaritate, topul celor mai corupţi membri ai Partidului Socialiştilor din Moldova este:

Locul 7 – Grigore Novac - a dobândit un teren la Stăuceni în urma unei căsătorii fictive. În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2014, Grigore Novac a donat în bugetul formaţiunii politice din care face parte 85.000 de lei, de două ori mai mult decât veniturile pe care le-a declarat pentru 2012-2013. În 2015, în campania electorală pentru alegerile locale, Novac a contribuit în bugetul PSRM cu 95.000 de lei, iar în 2016 şi-a susţinut şeful de partid în campania prezidenţială cu 74.850 de lei.

Locul 6 – Dinari Cojocari - consilierul municipal socialist şi finul lui Igor Dodon, acesta face parte din grupul socialiştilor implicaţi în afacerea cu firma off-shore din Bahamas. Tot el este unul dintre cei mai generoşi finanţatori ai socialiştilor. În 2014, acesta a donat în bugetul formaţiunii politice din care face parte suma de 407.500 de lei, chiar dacă a declarat că a câştigat, în doi ani, cumulativ, doar 42.000 de lei, adică de aproape zece ori mai puţin. Acesta este şi unul dintre cei mai mari beneficiari pe timp de pandemie, firma producătoare de dezinfectanţi a acestuia a împânzit spitalele din Moldova şi autobuzele.

Locul 5- Vladimir Odnostalco - socialistul care a obţinut teren în urma unei căsătorii fictive cu actuala sa colegă de partid, Marina Rădvan. Acesta are legătură cu SRL Exclusiv Media de unde a împrumutat 500.000 de lei. În 2014, Odnostalco declară venituri modeste de 1.400 de lei, însă a reuşit să facă o donaţie în campanie electorală pentru partid în sumă de 334.100. Diferenţa dintre veniturile lui Odnostalco şi donaţiile făcute până în 2017 constituie 374.200 de lei.

Locul 4 – Petru Burduja - administratorul Exclusiv Media SRL, companie implicată în dosarul spălării banilor prin Bahamas. Conform investigaţiei RISE Moldova, din banii primiţi de la compania offshore din Bahamas, Petru Burduja a luat, cash, prin bancă, timp de câteva luni, 20 de milioane de lei, în baza unor documente semnate de către soţia lui Corneliu Furculiţă, Ludmila. Destinaţia acestor bani a fost finanţarea Partidului Socialiştilor.

Locul 3 – Bogdan Ţîrdea - fost bursier al Fundaţiei Soros. Averea acestuia depăşeşte veniturile declarate, socialistul declară venituri modeste, însă a reuşit să-şi cumpere 2 automobile în valoarea de peste 40 mii de euro şi o casă a cărei valoare pe piaţă este de aproximativ 2 milioane de lei. De asemenea, acesta de-a lungul anilor a reuşit să doneze sume imense către PSRM, spre exemplu, doar în anul 2015 acesta a donat la PSRM – 91,5 mii lei.

Locul 2 - Corneliu Furculiţă - cunoscut drept Cornel, omul care dă SALARII, este proprietarul Exclusiv Media SRL, firmă bănuită că spală bani în proporţii deosebit de mari şi care prin tranzacţii cu firma offshore Westerby Limited, din Bahamas, ar finanţa ilegal partidul socialiştilor. El este omul de încredere al lui Dodon şi personajul cheie în afacerea secretă descoperită de reporterii RISE Moldova, în care este implicat şi un membru al Comisiei Electorale Centrale. Dodon şi Furculiţă sunt din aceeaşi localitate – Sadova (Călăraşi), deputaţi şi colegi de partid.

Locul 1 – Igor Dodon - cel mai corupt, cel mai incompetent şi cel mai neruşinat socialist, omul care s-a odihnit în cele mai Luxoase hotele din Grecia, Maldive şi alte locaţii exotice. Omul care primea bani în culiok de la Plahotniuc şi cu avionul căruia a avut mai multe călătorii dubioase. Omul care şi-a scris toate bogăţiile pe fratele, prietenii şi rudele sale, care este finanţat inclusiv din companii offshore, prin intermediul persoanelor terţe. Oameni din anturajul lui Dodon, în frunte cu fratele, cumnata, finii, nănaşii, cumătrii sau colegii de facultate ai cuplului Galina şi Igor Dodon au dezvoltat şi au fortificat afaceri şi averi de milioane. De care beneficiază, din plin, familia Dodon şi partidul socialist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor