Totul are un preţ. Dar cât costă să-ţi îmbrăţişezi bebeluşul nou-născut?

Povestea vine din Utah şi a devenit virală după ce tatăl, Ryan Grassley, a postat într-o reţea de socializare fotografiile cu nota de plată a spitalului. Motivul: "contactul piele-pe-piele imediat după naştere" nu este acoperit de asigurare.
Îmbrăţişarea de 39,35 dolari
Îmbrăţişarea de 39,35 dolari (Ryan Grassley)

Cât costă să-ţi îmbrăţişezi copilul nou-născut? O întrebare numai aparent fără sens, deoarece acum soţii din Utah, Statele Unite, ştiu cum să răspundă. Costă 39,35 dolari. Ştirea, lansată mai întâi pe Twitter de către prietenii cuplului, a stârnit un val de indignare.

Cât costă o îmbrăţişare?

Povestea familiei Grassley din SUA a devenit virală. Totul a început odată cu naşterea celui de-al doilea copil al cuplului, care locuieşte în Spanish Fork, Utah. O operaţie cezariană, un succes complet. După naştere, familia Grassley, în culmea fericirii, cere imediat să-l ţină în braţe pe micuţul nou venit pe lume, Samuel. Dorinţa le este îndeplinită: o asistentă medicală rămâne în cameră cu mama, în timp ce mama îşi ţine copilul la piept, un contact mamă-copil piele-pe-piele la scurt timp după naştere, pe care experţii îl consideră foarte important. Între timp tatăl, Ryan Grassley, le face câteva fotografii.

Până aici totul a decurs firesc. Câteva zile mai târziu, cuplul şi micuţul ajung acasă. Dar surpriza vine odată cu nota de plată primită de la spital. Familia Grassley trebuie să plătească 39,35 dolari pentru îmbrăţişarea nou-născutului. "Contactul piele-pe-piele" între mamă şi copil nu este "acoperit de asigurare".

După surpriza iniţială, cuplul decide să împărtăşească experienţa trăită cu prietenii. „Am decis să pun pe Reddit nota de plată de la spital, deoarece mi se pare o situaţie comică”, scrie Ryan Grassley.

Povestea devine virală

De la Reddit la Facebook, de la Twitter la Imgur: povestea lui Grassley a devenit virală şi multe persoane, peste tot în lume, au fost indignate de costurile de îngrijire a sănătăţii practicate în Statele Unite. Ryan Grassley ţine să precizeze că: „Am avut o experienţă foarte pozitivă, medicii şi personalul spitalului au fost fantastici”. Nicio critică împotriva personalului din spital, deci. Dar, să plăteşti pentru a-ţi ţine în braţe propriul nou-născut este uimitor.

Replica spitalului

De subiect s-au arătat interesate, de asemenea, mai multe canale de televiziune din SUA, astfel că spitalul a fost obligat să-şi prezinte poziţia. Potrivit cu purtătorului de cuvânt al Utah Valley Hospital, Janet Frank: „Există dovezi care arată că acest contact piele-pe-piele între mamă şi copil aduce multe beneficii. Dar, pentru a-i permite unei mame, după o cezariană, să-şi ţină în braţe, în condiţii de siguranţă, propriul copil, este necesară prezenţa personalului medical”. Şi acest lucru costă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură