Tragedia de la Constanţa. Procuror: Pacienţii au murit intoxicaţi cu fum. Cauza incendiului, încă necunoscută

Incendiu la Spitalul de  Boli Infecţioase din Constanta
Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanta (Youtube - screenshot)

Cauza incendiului ce a izbucnit, vineri, în secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa rămâne încă necunoscută, a informat procurorul care se ocupă de dosarul tragediei, anunţă Libertatea.ro.

„Facem cercetări, încă nu am stabilit nimic, este foarte mult de investigat, pot spune că am făcut deocamdată o investigare la faţa locului de cel mult 30%. Urmează să luăm fiecare salon, fiecare încăpere, întregul spital, că să ne dăm seama de unde şi ce anume putea să provoace incendiul, care aparatură medicală era în funcţiune şi aşa mai departe”, a declarat Sadic Zafer, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, într-o declaraţie transmisă de televiziuni.

Potrivit magistratului, principala cauză a morţii pacienţilor a fost intoxicaţia cu fum.

„Avem elemente suficiente că s-au intoxicat cu fum, doar două victime aveau arsuri mai mari pe corp şi arsurile acelea au contribuit la producerea morţii, dar principala cauză a morţii este intoxicaţia cu fum”, a precizat procurorul de caz, care a adăugat însă că nu poate oferi mai multe informaţii, dată fiind ancheta în curs.

Totuşi, Zafer a menţionat faptul că „erau şi trei bărbaţi în saloanele de terapie intensivă, care au fost salvaţi, dar nu am putut stabili o legătură, deocamdată, între faptul că erau două paciente într-un salon şi din cauza lor s-a declanşat incendiul”.

Reamintim că şapte pacienţi şi-au pierdut viaţa, vineri, într-un incendiu puternic ce a izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a fost solicitată intervenţia echipelor ISU. Victimele erau toate internate la secţia ATI a spitalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură