Transformă ziua de astăzi într-una pe care să o ţii minte (Partea a II-a)

.
. (pixabay.com)

În articolul anterior am vorbit despre câteva modalităţi care-ţi transformă ziua de astăzi într-una pe care să o ţii minte. Închei acest articol adăugând alte câteva metode pe care îmi place să le folosesc în fiecare zi.

Sper să-ţi folosească cel puţin la fel de mult pe cât îmi folosesc mie:

Zâmbeşte şi observă ceea ce este important pentru tine

Este destul de dificil să controlezi evenimentele prin care treci, însă poţi alege ce semnificaţie să le dai. Depinde doar de perspectiva din care priveşti. Astfel, indiferent cum se termină o anumită întâmplare, aceasta se încheie exact aşa cum ar fi trebuit. Fie reuşeşti în ceea ce ţi-ai propus, fie înveţi o lecţie valoroasă. Aşa că zâmbeşte, apreciază momentele care se termină cu bine şi învaţă din restul.

Oferă o mână de ajutor

Există o zicală veche ce provine din tărâmurile Chinei: “Binele este răsplătit cu bine şi răul cu rău.” Aşa că este destul de probabil ca în viaţă să ajungi să primeşti ceea ce oferi, mai devreme sau mai târziu. Atunci când ai un impact pozitiv în viaţa cuiva, vei avea un impact pozitiv şi în viaţa ta. Ajută pe cineva să fie fericit sau să sufere mai puţin. Îţi promit că va fi o experienţă foarte frumoasă, una pe care cel mai probabil o vei ţine minte.

Fă ceva foarte distractiv

Unele din cele mai memorabile momente din viaţă sunt acelea pe care le petrecem râzând.

Fă-ţi un nou prieten

Este practic imposibil să găseşti două persoane care să semene în ceea ce priveşte caracterul şi comportamentul. Aşa că fă-ţi un nou prieten/ă astăzi. Observă care-i acel lucru de care sunt pasionaţi. Cel mai probabil că-ţi vor deschide ochii către noi idei şi perspective interesante. De asemenea, nu ai cum să ştii dacă nu cumva vor ajunge chiar să aibă un impact major în viaţa ta.

Încearcă să petreci clipe speciale alături de un prieten bun

Nu sunt foarte multe lucruri în viaţă pe care să ţi le aminteşti cu multă plăcere precum frumoasele momente pe care le-ai petrecut cu prietenii tăi cei mai buni.

Fii autentic şi sincer cu tine însuţi

Nu poţi numi o zi bună sau reuşită trăindu-ţi viaţa şi pretinzând că eşti altcineva. Singurii papuci în care este cel mai indicat să trăieşti sunt ai tăi. Dacă nu eşti tu însuţi, atunci nu trăieşti cu adevărat, ci doar exişti. Este foarte probabil că nu-ţi vei dori să ţii minte o zi în care ai trăit într-o stare lipsită de autenticitate.

Petrece-ţi timpul cu mintea în momentul prezent

Indiferent dacă alegi din sugestiile din acest articol sau din articolul anterior, aminteşte-ţi să-ţi petreci viaţa în momentul prezent. Evită să rămâi blocat cu mintea în trecut sau să te îngrijorezi asupra lucrurilor care urmează să se întâmple. Aminteşte-ţi mereu că “Acum” este singurul moment în timp pe care-l ai. Acum are loc viaţa, aşa că ţine ochii deschişi ca să nu-ţi scape ceva.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com