Transilvania şi Vrancea: Trei cutremure în noaptea de miercuri spre joi

Activitate seismică (TED ALJIBE / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
03.01.2013

Nu mai puţin de trei cutremure au avut loc în noaptea de miercuri spre joi în România. Două dintre acestea au avut loc în Transilvania şi unul, în Vrancea, relevă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Produs la o adâncime de cinci kilometri în Transilvania, primul cutremur a avut magnitudinea de 3,4 grade Richter. Al doilea cutremur s-a produs la o adâncime de un kilometru şi a avut magnitudinea de 2,6.

Cu o magnitudinea de 3,2 grade Richter, al treilea cutremur a avut loc în zona Vrancea, la o adâncime de 122 de kilometri.

Vrancea: Trei cutremure în prima zi a anului

Zona Vrancea a fost zguduită de trei cutremure de intensitate mică şi în prima zi a noului an, a informat Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism din seria de trei a avut loc la ora 0.51 şi a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter. Al doilea cutremur s-a produs după aproximativ o oră şi a fost de 2,7 grade, iar la ora 13.12 s-a produs al treilea seism, cu o magnitudine de 2,5 grade.

Anul 2013 va fi bogat în cutremure de mică intensitate, dar nu se poate aprecia dacă va apărea la un moment dat şi unul mai mare, conform estimărilor seismologilor.

În fiecare lună se vor înregistra, în medie, aproximativ 15 cutremure de intensitatea scăzută şi moderată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor