Trump anulează noi sancţiuni impuse împotriva Coreei de Nord

Preşedintele american a blocat noi sancţiuni semnificative împotriva Phenianului deoarece „îl place pe preşedintele Kim” şi consideră măsurile ca nefiind necesare, a declarat Casa Albă. Dar nu este clar la care sancţiuni se referă Trump.
Donald Trump
Donald Trump (Saul Loeb/Getty Images)

Un mesaj postat pe Twitter de preşedintele american Donald Trump i-a lăsat vineri pe jurnalişti cu mari nedumeriri, susţinând că a anulat „sancţiuni suplimentare de mare anvergură” aplicate împotriva Coreei de Nord, potrivit Deutsche Welle.

„Trezoreria SUA a anunţat astăzi că sancţiuni suplimentare de anvergură mare vor fi adăugate la sancţiunile deja existente împotriva Coreei de Nord”, a declarat Trump. „Am cerut astăzi retragerea acestor sancţiuni suplimentare!”.

Nu este clar la ce sancţiuni s-a referit Trump, în condiţiile în care Trezoreria SUA nu a anunţat vineri niciun fel de sancţiuni împotriva Phenianului. Singurele măsuri punitive asociate cu regimul comunist nord-coreean au vizat două companii chineze de transport maritim suspectate că ar ajuta Nordul să evite embargoul economic. Sancţiunile împotriva celor două companii au fost anunţate joi de către administraţia Trump.

În plus, surse citate de ziarul The Washington Post şi agenţia de ştiri AP au susţinut că Trump s-ar fi referit de fapt la un iminent pachet de noi sancţiuni.

Casa Albă a publicat o declaraţie scurtă privind această problemă, dar nu furnizat niciun detaliu despre tweet-ul lui Trump.

„Preşedintele Trump îl place pe preşedintele Kim şi nu consideră că aceste sancţiuni vor fi necesare”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui.

Alţi oficiali americani au refuzat să comenteze ştirea.

Remarcile lui Trump au fost făcute la mai puţin de o lună după ce acesta s-a întâlnit cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un în Vietnam. Dar mult anticipatul summit s-a încheiat pe neaşteptate după ce cei doi lideri nu au reuşit să obţină un progres în privinţa problemei denuclearizării Coreei de Nord şi a relaxării sancţiunilor internaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe