Trump şi Juncker reduc tensiunile comerciale SUA-UE, promit eliminarea tarifelor

Preşedintele Donald Trump (dr) şi preşedintele Comisiei Europene,  Jean-Claude Juncker participă la o conferinţă de presă la Casa Alba, 25  iulie 2018.
Preşedintele Donald Trump (dr) şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker participă la o conferinţă de presă la Casa Alba, 25 iulie 2018. (Win McNamee/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că ziua de miercuri a fost o “zi foarte mare pentru comerţul liber şi echitabil”, deoarece împreună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-au angajat că vor relaxa tensiunile comerciale.

Adresându-se miercuri de pe peluza Casei Albe, Trump a susţinut că SUA şi UE au convenit să conlucreze pentru a elimina tarifele, barierele şi subvenţiile ce vizează produsele industriale din afara sectorului auto, potrivit Euronews.

“Vom lucra, de asemenea, pentru a reduce barierele şi a extinde comerţul în sfera serviciilor, substanţelor chimice, medicamentelor, produselor medicale, precum şi a boabelor de soia”, a declarat Trump alături de Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene a precizat, la rândul său, că SUA nu va aplica alte tarife pe durata desfăşurării negocierilor comerciale.

“Am avut intenţia să ajungem astăzi la o înţelegere şi am făcut acest lucru”, a adăugat Juncker.

Experţii în comerţ speră că această întâlnire va contribui la amânarea sau chiar anularea planurilor anunţate de Trump de a aplica tarife de 25% asupra automobilelor şi pieselor de schimb importate şi, de asemenea, va ajuta la lansarea unui proces prin care aliaţii SUA să înceapă să reducă tarifele la automobile.

“Va fi mult mai bine după această înţelegere şi după alte acorduri la care lucrăm”, a mai precizat Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe