Tudose: Vom semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în România

Şi dacă tot au anunţat alocarea a 2% din PIB Apărării în acest an, reprezentanţii statului merg mai departe şi anunţă şi un contract cu o firmă americană de armament care va produce în România.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Premierul Mihai Tudose a anunţat că, luni, după întrevederea avută cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, că marţi, se va semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în ţara noastră, în colaborare cu o firmă românească.

"Mâine, vom semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în România, în colaborare cu o firmă românească, tot ca un angajament pe termen lung despre prezenţa României în NATO şi ceea ce va însemna şi sperăm că va însemna, în continuare, în această zonă a Europei, pe flancul estic şi în Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate şi ca un partener strategic recunoscut — şi vă mulţumim pentru asta — al Alianţei Nord-Atlantice", a declarat Tudose, citat de Agerpres, după întrevederea avută cu Stoltenberg la Vila Lac 1.

De asemenea, premierul i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru sprijinul dat României, inclusiv prin prezenţa a cât mai mulţi români în structurile de conducere ale Alianţei.

Reamintim că, prezent în România la Adunarea Parlamentară NATO ce a avut loc la Bucureşti, Stoltenberg a felicitat România pentru anunţul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare anul acesta, precum şi pentru angajamentul de a menţine acest nivel al bugetului Apărării pe următorii 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne