Tudose: Vom semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în România

Şi dacă tot au anunţat alocarea a 2% din PIB Apărării în acest an, reprezentanţii statului merg mai departe şi anunţă şi un contract cu o firmă americană de armament care va produce în România.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Premierul Mihai Tudose a anunţat că, luni, după întrevederea avută cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, că marţi, se va semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în ţara noastră, în colaborare cu o firmă românească.

"Mâine, vom semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în România, în colaborare cu o firmă românească, tot ca un angajament pe termen lung despre prezenţa României în NATO şi ceea ce va însemna şi sperăm că va însemna, în continuare, în această zonă a Europei, pe flancul estic şi în Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate şi ca un partener strategic recunoscut — şi vă mulţumim pentru asta — al Alianţei Nord-Atlantice", a declarat Tudose, citat de Agerpres, după întrevederea avută cu Stoltenberg la Vila Lac 1.

De asemenea, premierul i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru sprijinul dat României, inclusiv prin prezenţa a cât mai mulţi români în structurile de conducere ale Alianţei.

Reamintim că, prezent în România la Adunarea Parlamentară NATO ce a avut loc la Bucureşti, Stoltenberg a felicitat România pentru anunţul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare anul acesta, precum şi pentru angajamentul de a menţine acest nivel al bugetului Apărării pe următorii 10 ani.