TVR: Plan de redresare economică rapidă, prin concedieri şi plata datoriilor

Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
28.06.2012

Consiliul de Administraţie al TVR urmează să aprobe în termen de 45 zile un program de redresare economică - realizată prin restructurări economice şi de personal şi prin plata datoriilor fiscale – realizat pentru următoarele şase luni de la adoptarea lui.

După trecerea acestei perioade, va prezenta rezultatele în faţa Parlamentului, conform unei recente decizii a Guvernului. Procedura a fost decisă în şedinţa de miercuri, 27 iunie, a Guvernului, printr-o ordonanţă de urgenţă.

Actul normativ instituie obligaţia Consiliului de Administraţie al SRTV de a aproba un program de redresare economică în termen de 45 zile. Programul de redresare va cuprinde măsuri organizatorice şi restructurări economice şi de personal, cu scopul ca datoriile fiscale să fie plătite în termen de şase luni, iar celelalte datorii să fie reeşalonate prin negociere.

Imediat după trecerea acestei perioade de şase luni, CA al SRTV are obligaţia de a prezenta un raport Parlamentului cu privire la rezultatele programului de redresare adoptat, a precizat Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ordonanţa prevede explicit că membrii CA ai SRTV răspund în condiţiile legii, penal, civil şi administrativ pentru o eventuală nerespectarea a actului normativ.

Acum o săptămână, Guvernul a decis că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va debloca pentru o perioadă de şase luni conturile televiziunii publice, interval de timp în care va avea loc un proces de reorganizare a TVR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor