Twitter şi Facebook s-au coordonat în mod regulat cu Administraţia Biden pentru a cenzura utilizatorii

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Gerard Julien/AFP/Getty Images)

Noile e-mailuri interne publicate recent de Facebook şi Twitter arată un efort extins al celor doua paltforme de a se coordona cu Administraţia Biden pentru a cenzura utilizatorii, potrivit informaţiilor publicate joi de procurorii generali Eric Schmitt din Missouri şi Jeff Landry din Louisiana.

E-mailurile arată că oficiali din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) şi al Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane (HHS) au trimis mesaje angajaţilor Facebook şi Twitter cu instrucţiuni privind semnalarea cazurilor de presupusă dezinformare şi le-au dat indicaţii pentru contracararea presupuselor naraţiuni false de pe platforme, informează ZeroHedge.

Într-un caz, un oficial al CDC a cerut Facebook să organizeze întâlniri lunare pentru a planifica strategii de "dezminţire", în timp ce, într-un alt caz, un oficial al Casei Albe a solicitat eliminarea unui cont de parodiere a lui Anthony Fauci.

"Am primit deja o serie de documente care dovedesc în mod clar că guvernul federal are o relaţie strânsă cu companiile de social media şi se coordonează în mod clar pentru a cenzura libertatea de exprimare, dar nu am terminat.

Departamentul de Justiţie se ascunde în spatele privilegiului executiv şi a refuzat să predea comunicările dintre oficialii de cel mai înalt rang ai Administraţiei Biden şi companiile de social media. De aceea, ieri, am cerut Curţii să oblige Departamentul de Justiţie să prezinte aceste înregistrări. Suntem abia la început - rămâneţi pe fază", a declarat Schmitt într-o declaraţie comună.

Mai multe informaţii prin intermediul comunicatului de joi al şefului parchetului, Eric Schmitt:

Comunicările deja furnizate de Departamentul de Justiţie statelor reclamante arată, aşa cum subliniază declaraţia comună, o vastă "fabrică de cenzură" în cadrul unei multitudini de agenţii federale. Ca răspuns la interogatoriile din Missouri şi Louisiana, inculpaţii au identificat 45 de funcţionari federali de la DHS, CISA, CDC, NIAID şi Biroul medicului chirurg general (toate acestea fiind cuprinse fie în DHS, fie în HHS) care comunică cu platformele de socializare despre "dezinformare" şi cenzură. Declaraţia comună subliniază: "Dar, în aceste răspunsuri, pârâţii nu au furnizat informaţii despre niciun oficial federal din alte agenţii federale despre care au cunoştinţă că se angajează în astfel de comunicări cu platformele de social media cu privire la dezinformare şi cenzură, deşi reclamanţii au cerut în mod specific aceste informaţii extrem de relevante. Cu toate acestea, producţia de documente a pârâţilor arată că astfel de funcţionari de la alte agenţii federale există - de exemplu, e-mailurile lor includ copii extinse ale funcţionarilor de la Biroul de Recensământ şi includ, de asemenea, comunicări care implică Departamentele de Trezorerie şi de Stat."

Dincolo de producţia Departamentului de Justiţie, "Meta, de exemplu, a dezvăluit că cel puţin 32 de oficiali federali - inclusiv oficiali de rang înalt de la FDA, Comisia de Asistenţă Electorală a SUA şi Casa Albă - au comunicat cu Meta cu privire la moderarea conţinutului pe platformele sale, mulţi dintre aceştia nefiind dezvăluiţi ca răspuns la interogatoriile reclamanţilor adresate pârâţilor. YouTube a dezvăluit unsprezece oficiali federali implicaţi în astfel de comunicări, inclusiv oficiali de la biroul de statistici Census şi de la Casa Albă, mulţi dintre aceştia nefiind, de asemenea, dezvăluiţi de către pârâţi."

Declaraţia comună continuă: "Descoperirea furnizată până în prezent demonstrează că această fabrică de cenzură este extrem de amplă, incluzând oficiali de la Casa Albă, HHS, DHS, CISA, CDC, NIAID şi Biroul medicului chirurg general; şi, evident, şi alte agenţii, cum ar fi Biroul de recensământ, FDA, FBI, Departamentul de Stat, Departamentul Trezoreriei şi Comisia de asistenţă electorală a SUA. Şi se ridică la cele mai înalte niveluri ale guvernului SUA, inclusiv la numeroşi oficiali de la Casa Albă. Inculpaţii au obiectat la producerea unora dintre cele mai relevante şi probatorii informaţii pe care le deţin."

Această "Fabrică de cenzură" este dovedită de producţiile de până acum ale Departamentului de Justiţie, dar nu se cunoaşte întreaga amploare a conlucrării oficialilor federali cu companiile de social media în ceea ce priveşte cenzura până când Departamentul de Justiţie nu va produce alte comunicări solicitate de Missouri şi Louisiana.

Un oficial de rang înalt de la Facebook a trimis un e-mail către Biroul chirurgului general (CG), în care a declarat: "Ştiu că echipele noastre s-au întâlnit astăzi pentru a înţelege mai bine domeniul de aplicare a ceea ce aşteaptă Casa Albă de la noi în ceea ce priveşte dezinformarea în viitor". Acest lanţ de e-mailuri urmează "avertismentului de sănătate privind dezinformarea" al CG din iulie 2021.

Acelaşi oficial de rang înalt a trimis un e-mail ulterior către HHS şi a menţionat: "Vă mulţumim din nou pentru că v-aţi făcut timp să ne întâlnim mai devreme astăzi". Apoi, oficialul a continuat să discute despre modul în care Facebook ia şi mai multe măsuri pentru a cenzura libertatea de exprimare.

Twitter a programat o întâlnire pentru a-i informa pe înalt oficialii de la Casa Albă cu privire la "dezinformarea privind vaccinurile".

Există mai multe cazuri în care Facebook nu ar fi procedat la cenzurarea libertăţii de exprimare pe platforma lor până când nu ar fi avut opiniile sau o "dezminţire" din partea CDC. Twitter a urmat acelaşi curs în cel puţin un e-mail.

CDC a propus, de asemenea, o întâlnire lunară cu Facebook înainte de dezminţire, pentru a-i ajuta să cenzureze libertatea de exprimare, precum şi convorbiri periodice "Fii cu ochii în patru" cu principalele reţele de socializare.

Un oficial de la Casa Albă a fost chiar îngrijorat de conturile de parodie la adresa lui Fauci şi s-a coordonat cu FB pentru a le elimina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură