UDMR: Parlamentul a aprobat eliminarea a doar 12% din pensiile speciale. Legea e de faţadă

Hegedus Csilla
Hegedus Csilla (Facebook)

Hegedus Csilla, purtătoare de cuvânt a UDMR, a declarat, marţi, după adoptarea în Parlament a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale, că partidul său nu a susţinut proiectul în forma sa actuală pe motiv că este o „lege de faţadă” care nu elimină decât 12% din aceste pensii.

„UDMR nu a votat legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru că este o lege de faţadă, care nu rezolvă problema în sine. Noi am vrut eliminarea completă a acestor pensii speciale. În urma adoptării, marţi, a legii în Parlament, se elimină doar 12% din pensiile speciale, valoric, astfel că, din 9,7 miliarde de lei rămân în continuare de plătit de către statul român 8,65 de miliarde de lei. Suma economisită nu ajunge nici măcar pentru plata unei cincimi din alocaţiile pentru copii pe care Guvernul nu vrea să le majoreze”, a explicat Hegedus Csilla pentru Mediafax.

În plus, Hegedus Csilla a ţinut să precizeze că proiectul propus de UDMR prevedea eliminarea completă a tuturor pensiilor speciale sau impozitarea acestora cu 90%, subliniind că aceste propuneri au fost ignorate, motiv pentru care „ne-am abţinut de la vot”.

De asemenea, potrivit purtătoarei de cuvânt, UDMR a votat pentru menţinerea indemnizaţiilor speciale de care beneficiază artiştii, lucru care s-a şi întâmplat.

Reamintim că deputaţii au dezbătut şi adoptat, marţi, proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. S-au înregistrat 247 de voturi "pentru" şi 21 de abţineri. Nimeni nu a votat împotriva iniţiativei, despre care unii aleşi au susţinut că se va dovedi neconstituţională.

Înaintea dezbaterii din plen, actul normativ a fost puternic contestat de USR, care a susţinut că legea are elemente clare de neconstituţionalitate, şi că, atât PNL - care a iniţiat legea, cât şi PSD-ul, care o susţine, fac de fapt un joc populist ştiind că legea riscă să fie picată la CCR. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne