Udrea: Cazinoul din Constanţa, aproape să ajungă pe mâna samsarilor imobiliari

Elena Udrea deputat PDL
Elena Udrea deputat PDL (Epoch Times România)

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat despre Cazinoul din Constanţa că ar putea ajunge pe mâna samsarilor către care ar putea fi vândut de primarul Constanţei, Radu Mazăre.

"Aşa cum intuiam zilele trecute, actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului nu vrea să reabiliteze Cazinoul din Constanţa , ci îl dă înapoi lui Mazăre să facă orice vrea cu el. Primarul îşi poate pune în sfârşit în practică planul de a vinde Cazinoul pe nimic amicilor săi care văd în clădirea monument istoric o mare afacere", a scris Udrea, pe blogul său.

Udrea a amintit că a solicitat personal preluarea Cazinoului la Minister pentru a fi renovat, urmând să fie predat ulterior în administrarea Primăriei Constanţa, cu obligaţia acesteia de a-l păstra în circuitul public, la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor.

În noiembrie 2011, a fost finalizat proiectul tehnic, iar în decembrie banii necesari pentru lucrare au fost prevăzuţi în bugetul MDRT, urmând să se realizeze caietul de sarcini. "Tipic românesc, acesta din urmă a fost însă contestat, el fiind refăcut până la încheierea mandatului Guvernului Ungureanu. Odată cu venirea Guvernului USL, proiectul a fost abandonat, scopul acum evident al noului ministru fiind de a-l da înapoi lui Mazăre", a scris fostul ministru al Dezvoltării.

Ea a criticat actuala conducere a ministerului pentru situaţia în care s-a ajuns.

"Concluzia mea este că lucrurile fie aşa stau şi asta înseamnă că sunt apogeul incompetenţei administrative, fie au minţit şi, de fapt, scopul lor a fost permanent să lase Cazinoul lui Mazăre. Dacă ne uităm la faptul că, la rectificarea bugetară, s-au tăiat 90% din fondurile alocate lucrărilor de reabilitare a monumentului istoric, este clar că varianta a doua este cea adevărată şi că, în realitate, nici nu şi-au propus vreodată să finalizeze proiectul. Cât priveşte teoria economică a Primarului Constanţei privind nerentabilitatea investirii a 10 milioane de euro de către stat în acest proiect, este evident că încearcă să acopere interesul personal de a vinde clădirea. Deoarece şi în condiţiile în care ar concesiona unui privat administrarea Cazinoului, în primul rând că suma menţionată ca redevenţă, 100.000 de euro pe an, este derizorie şi este posibilă doar în condiţiile în care primarul ar lua diferenţa până la un preţ corect. Doi, dincolo de redevenţa primită, clădirea rămâne în proprietatea statului şi în patrimoniul naţional, întotdeauna la dispoziţia cetăţenilor şi turiştilor de pretutindeni. După Mazăre, ar trebui să ne vindem şi cultura şi istoria, că doar nu produc bani!", a precizat Elena Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne