Udrea: "Gala Bute" s-a redeschis când a venit Kovesi la DNA. Acuzaţia împotriva mea, o forţare evidentă

Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi pe fundal Elena Udrea
Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi pe fundal Elena Udrea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Acuzată de corupţie în dosarul Gala Bute", fostul ministru Elena Udrea se află deja de ceva vreme în Arestul Poliţiei Capitalei, de unde continuă să trimită mesaje opiniei publice prin intermediul echipei sale de comunicare în care îşi susţine nevinovăţia.

În mesajul postat luni pe contul său de Facebook, Elena Udrea vorbeşte despre cum a ajuns ea să fie "singurul funcţionar acuzat de consilierii lui Kovesi pentru organizarea unui eveniment sportiv."

"Toată ţara a auzit de dosarul "Gala Bute", dar nimeni nu se întreabă cum s-a ajuns ca ancheta să se concentreze pe orice altceva decât evenimentul sportiv în sine. Vă prezentăm pe scurt cum consilierii lui Kovesi au luat brand-ul Bute şi l-au transformat în titlu de dosar pentru a face lucrurile mai interesante. "Gala Bute" este dosarul în care Elena Udrea a fost de la început "ţintă". Interesant este că dosarul s-a redeschis când a venit Kovesi la DNA, în faza iniţială susţinându-se că Udrea nu are nicio implicare.", scrie fosta şefă PMP.

Acuzaţia adusă Elenei Udrea este de abuz în serviciu, acuzaţie care, în opinia ei, reprezintă "o forţare evidentă" pentru că nu există elementele constitutive ale unei infracţiuni în condiţiile în care nu a semnat nicio hârtie privind derularea procedurilor şi nu a contrasemnat niciun document, toate atribuţiile sale fiind delegate.

"Toţi angajaţii MDRT audiaţi au confirmat ca niciodată Udrea nu le-a cerut să facă ceva ilegal şi că întotdeauna li s-a solicitat să dea soluţiile legale. Procurorii spun că acest eveniment sportiv nu trebuia să aibă loc. Decizia de a implica Guvernul prin MDRT la acest eveniment este una politică şi a fost a întregului Executiv, care a aprobat-o prin HG din 5 ianuarie 2011. Decizia nu a fost luată doar de Elena Udrea, deşi aş fi putut legal să fac acest lucru", a precizat Udrea.

Varianta iniţială a fost că MDRT să fie organizatorul meciului, dar Ministerul Justiţiei a arătat că nu era în atribuţii "organizarea de evenimente sportive", mai arată Elena Udrea, adăugând că soluţia legală a fost de a cumpăra publicitate în cadrul "Galei Bute" pentru a promova brandul turistic al României cu bani europeni.

"Ţineţi cont că în această speţă nu mai există niciun acuzat din partea MDRT. Practic, Udrea este singurul funcţionar vinovat, deşi nu a semnat absolut nimic. Şi dacă ceva din procedura derulată de minister ar fi fost ilegal, normal ar fi să răspundă cel care avea responsabilitatea acţiunii respective. Dacă într-o astfel de situaţie, respectiva persoană ar fi spus că ar fi acţionat ilegal la cererea/presiunea Elenei Udrea, puteau să verifice atunci ce implicare ar fi avut. Lucru care însă nu s-a întâmplat", se apără Udrea.

Fostul ministru a subliniat că nu este treaba procurorilor să analizeze dacă trebuia sau nu să fie orgnizată Gala Bute, însă dacă a fost ceva ilegal ar trebui să spun clar ce şi cine a săvârşit ilegalitatea şi să răspundă cei care au încălcat legea.

"Cum să acuzi un ministru că nişte proceduri stabilite de specialişti din minister sunt ilegale? Era treaba lor să-i spună ministrului ce este legal şi ce nu, cum trebuie făcut ca legea să fie respectată! Evident, ţinta fiind Elena Udrea, au arestat-o, iar restul nu contează", a concluzionat fosta şefă PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne