Udrea: Unificarea dreptei este “puţin tardivă”

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.10.2013

Deputatul PDL Elena Udrea consideră că discuţiile în legătură cu unificarea dreptei este “puţin tardivă” şi că ar fi trebuit purtată înaintea alegerilor europarlamentare.

“Cred că discuţia este puţin tardivă, pentru că s-au exprimat poziţii ferme legate de proiectul unificării la acest moment. Din păcate, s-a vorbit mult şi nu s-a făcut nimic. Nu ştiu pe cine mai interesează astăzi în mod real unificarea dreptei, câtă vreme deja s-a pasat proiectul pentru după alegerile europarlamentare, când şi atunci aţi văzut, ca să citez din domnul Blaga, «vom vedea dacă avem cu cine»”, a precizat Elena Udrea miercuri, la Radio France Internaţionale.

Ea consideră că cel puţin până la alegerile europarlamentare din primăvara lui 2014, “zarurile au fost aruncate”.

“Din punctul meu de vedere, zarurile au fost deja aruncate. Vom vedea, probabil, dacă se mai poate face ceva după europarlamentare, dar toată lumea va pierde din refuzul de a sta la masa şi de a avea un proiect unificator la acest moment, de a avea un partid puternic, care să scoată un 25-27% la europarlamentare, de a avea un singur candidat la europarlamentare, de a avea un singur candidat la prezidenţiale şi în spate cu un vehicul politic puternic”.

Democrat-liberala s-a referit, de asemenea, la discuţia purtată de liderul PDL Vasile Blaga cu preşedintele Traian Băsescu şi a menţionat că speră să se ajungă la unificarea dreptei înainte de alegerile europarlamentare, ceea ce nu s-a întâmplat, însă.

“Până la urmă, competiţia pe dreapta, în acest moment, este între forţele politice care cumva sunt generate în jurul lui Traian Băsescu – şi aici vorbesc de PDL, Forţa Civică şi PMP – şi PNL. Bătălia politică, electorală este la alegerile europarlamentare, atât timp cât PNL merge singur, deşi este în USL, dacă PDL va putea să ia mai mult decât PNL. Cred că lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla dacă se mergea pe un proiect de unificare a dreptei înainte de europarlamentare”, a conchis Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor