UE anunţă ajutoare de peste 44 milioane euro pentru refugiaţii afgani

Uniunea Europeană a anunţat că va trimite ajutoare umanitare în valoare de peste 44 milioane de euro în Afganistan, Pakistan şi Iran.
Christos Stylianides, comisarul UE pentru ajutoare umanitare şi gestionarea crizelor.
Christos Stylianides, comisarul UE pentru ajutoare umanitare şi gestionarea crizelor. (Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images)

Comisarul UE pentru ajutoare umanitare şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, a precizat într-o declaraţie publicată luni că fondurile respective vor susţine refugiaţii afgani din Iran şi Pakistan, vor ajuta persoanele strămutate intern în Afganistan şi vor îmbunătăţi managementul riscului pentru dezastre în Asia Centrală.

“Asistenţa UE anunţată astăzi va ajuta sute de mii de oameni afectaţi de conflicte şi dezastre naturale”, a precizat Stylianides.

În declaraţie se mai precizează că 25,5 milioane de euro vor fi alocaţi pentru susţinerea persoanelor strămutate intern în Afganistan, aproximativ 10 milioane pentru refugiaţii afgani din Iran şi aproximativ 7 milioane pentru refugiaţii afgani din Pakistan.

Ajutorul se va concentra pe domenii precum protecţie, alimentaţie, adăposturi de urgenţă, sănătate, apă potabilă, igienă şi salubritate.

UE a declarat că va contribui, de asemenea, cu aproximativ 2 milioane de euro la programele de reducere a riscurilor pentru dezastre în Asia Centrală.

Comisia Europeană a finanţat programe de asistenţă umanitară în regiune începând cu 1996.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe