Un asteroid de dimensiuni mici trece, miercuri, pe lângă Pământ

Epoch Times România
13.01.2010

Un asteroid misterios, posibil o bucată dintr-un fost satelit dezafectat, cu un diametru de 10 până la 15 metri, va trece miercuri prin apropierea Pământului, a anunţat Uniunea Astronomică Internaţională, informează RIA Novosti.

Conform oamenilor de ştiinţă, nu există riscul ca acest asteroid să se prăbuşească pe Terra. Misteriosul obiect cosmic a primit numele de catalog 2010AL30 şi va trece la aproximativ 128.000 de kilometri de Pământ, o orbită de trei ori mai îndepărtată decât cea folosită pentru amplasarea de sateliţi geostaţionari. Obiectul cosmic se va afla în cel mai apropiat punct al traiectoriei sale faţă de Pământ, miercuri în jurul orei 12:48 GMT.

"Acest obiect are o perioadă de revoluţie de un an şi s-ar putea să fie mai degrabă o bucată dintr-un obiect spaţial realizat de om şi nu un asteroid natural", susţin astronomii italieni Ernesto Guido şi Giovanni Sostero, care au fotografiat acest obiect de la observatorul Remanzacco.

De cealaltă parte, astronomul american Alan Harris de la Space Science Institute din California, susţine că ar fi vorba de un asteroid natural, cu o orbită absolut normală.

Miercuri, asteroidul 2010AL30 va fi vizibil cu ajutorul unui telescop obişnuit, la fel ca o stea de magnitudinea 14 din constelaţiile Peşti sau Taur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor