Un delicios sote de varză de Bruxelles cu carne de porc

Sote de varză de Bruxelles cu carne
Sote de varză de Bruxelles cu carne (Maria Matyiku / Epoch Times)

Varza de Bruxelles se poate găti într-o multitudine de forme. Această reţetă de sote de varză de Bruxelles combinată cu carne este extrem de simplă şi rapidă.

Varza de Bruxelles este o legumă cunoscută de mulţi dintre noi pentru proprietăţile sale nutritive şi terapeutice, ajutând la detoxifierea organismului şi la menţinerea unei pieli sănătoase. Fiind bogată în retinol, acid ascorbic, tocoferol şi niacina, varza de Bruxelles ajută sistemul digestiv şi stimulează funcţia pancreasului. Are rol în combaterea indicelui glicemic şi se recomandă de asemenea bolnavilor de diabet sau cu afecţiuni ale sistemului cardiovascular.

Ingrediente:

3 linguri de ulei,
250 - 300 g ceafă sau pulpă de porc,
o ceapă tocată,
500 g (o ceaşcă şi jumătate) de varză de Bruxelles,
2 linguri de unt,
40 ml apă,
2 linguriţe suc de lămâie,
Sare şi piper negru proaspăt măcinat după gust

Modul de preparare:

Tăiaţi fiecare buchet de varză de Bruxelles în jumătate şi scoateţi cotorul. Desfaceţi apoi uşor straturile de frunze începând cu cele de dinafară.

Uleiul se pune la încălzit într-o tigaie mai mare. Carnea de porc tăiată în felii foarte subţiri se pune în ulei şi se întoarce de pe o parte pe cealaltă până când devine uşor crocantă.

Se adaugă ceapa tăiată în rondele şi se găteşte 2-3 minute până când devine translucidă. Se pun foile de varză şi apa, apoi untul şi se amestecă încet până când untul se topeşte.

Se găteşte în continuare la foc mediu, aproximativ 6 până la 8 minute, până când frunzele se înmoaie uşor şi capătă o culoare verde strălucitoare.

Se sărează şi se condimentează după gust, se stropeşte cu sucul de lămâie şi apoi se ia de pe foc. Se serveşte imediat.

Notă: Este foarte important să nu fierbeţi varza de Bruxelles mai mult decât e necesar. Nu numai că varza îşi pierde din valoarea lor nutritivă şi gustul, dar va începe să emită mirosul neplăcut de sulf asociat cu varza în general. Pentru ca varza de Bruxelles să se gătească mai repede şi uniform, se taie fiecare buchet în sferturi sau se desprind frunzele de pe cotoare. Pentru a conserva valorile nutritive, varza se prepară nu mai mult de 8- 10 minute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură