Un diplomat rus de rang înalt va asista la summitul NATO de la Chicago

(GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Un diplomat rus de rang înalt va participa la summitul NATO de la Chicago, din 20-21 mai, relatează luni cotidianul Kommersant, citând surse diplomatice.

Zamir Kabulov, trimisul prezidenţial în Afganistan, care conduce şi departamentul Ministerului de Externe pentru ţara din Orientul Mijlociu, va merge la Chicago, potrivit publicaţiei.

Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Rusia a fost reticentă în a accepta o invitaţie din partea şefului NATO, Anders Fogh Rasmussen, pentru a lua parte la summit. Discuţiile se vor concentra pe situaţia din Afganistan şi pe planurile Alianţei privind apărarea antirachetă în Europa.

Relaţiile dintre NATO şi Moscova s-au tensionat în ultimul timp din cauza scutului antirachetă, dar părţile au cooperat strâns în ceea ce priveşte războiul din Afganistan, ţară de unde provine cea mai mare parte a heroinei intrată în pe piaţa rusă.

Moscova a permis unor transporturi NATO să tranziteze din şi spre Afganistan, iar susţinerea sa este crucială pentru eforturile coaliţiei în lupta împotriva talibanilor.

Întâlnirea de la Chicago va avea loc imediat după summitului G8 de la Camp David, la care va lua parte premierul rus Dmitri Medvedev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe