Un F16 american, prăbuşit în sudul Germaniei. Declaraţii contradictorii despre locul de unde decolase

Avion F16
Avion F16 (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)
Ana Ion
16.08.2015

Un avion american de vânătoare s-a prăbuşit, marţi, într-o pădure din Bavaria, în sudul Germaniei, relatează Reuters, citat de Gândul.info. Pilotul a reuşit să se catapulteze, scăpând doar cu răni uşoare.

Avionul de tip F-16 decolase, potrivit US Air Force, de la baza aeriană americană Spangdahlem, din vestul Germaniei, şi s-a prăbuşit în apropiere de Engelmannsreuth, în nordul landului Bavaria. Autorităţile au izolat zona, iar pompierii s-au mobilizat pentru a stinge flăcările care au cuprins epava avionului.

Anterior, postul local de televiziune TVO relatase că avionul F-16 transporta o bombă de antrenament de 100 de kilograme. Cauza prăbuşirii avionului militar american nu este cunoscută deocamdată.

În timp ce americanii au susţinut că avionul a decolat din vestul Germaniei, comandantul adjunct al poliţiei din Pegnitz a declarat că avionul decolase de la baza militară de antrenament Grafenwoehr, aflată în estul Germaniei şi s-a prăbuşit în timpul efectuării unor manevre.

Baza de la Grafenwoehr este una dintre cele mai mari baze de antrenament americane din afara Statelor Unite şi cea mai mare bază multinaţională de antrenament din Europa, având aproximativ 10.000 de soldaţi americani şi 3.000 de angajaţi civili germani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor