Un poliţist chinez ajută un practicant Falun Gong să scape

Cetăţenii chinezi care practică Falun Gong s-au confruntat cu o nouă rundă de persecuţie intensificată din partea autorităţilor înainte de cel de-al XVIII-lea Congres al Partidului. Dar prin anii de "clarificare a adevărului oamenilor" mulţi cetăţeni chinezi obişnuiţi şi chiar unii poliţişti, au ajuns să înţeleagă ce înseamnă de fapt campania de persecuţie.

Practicanţii Falun Gong şi avocaţi ai drepturile omului din China au raportat o majorare a numărului răpirilor ce au ca destinaţie centrele de spălare ale creierului şi cele de tortură. De asemenea potrivit Centrului de Informare Falun Dafa (IFD), cu sediul în New York, se înregistrează termene mari de detenţie şi o presiune mai mare asupra practicanţilor din detenţie pentru a se "transforma".

Practicanţii sunt, în general, "răpiţi" de către forţele de securitate, atunci când cineva îi raportează că împart broşuri de informare despre persecuţie.

De-a lungul anilor, aceste broşuri făcute în casă au fost totuşi foarte eficiente în clarificarea adevărului poporului chinez, care vede din ce în ce mai mult prin propaganda răspândită de către autorităţi despre Falun Gong. Din ce în ce mai multe rapoarte vorbesc despre practicanţi susţinuţi de către cetăţeni şi chiar despre unii reprezentanţi ai poliţiei care protejează practicanţi.

The Epoch Times a aflat recent o astfel de poveste de la domnul Zhou, un practicant cu domiciliul în oraşul Kunming, capitala provinciei Yunnan. Acesta a raportat că mai mulţi practicanţi Falun Gong s-au alăturat în mod spontan la festivităţile din parcuri şi din alte locaţii cu mai multe luni înainte de cel de-al XVIII-lea Congres Naţional al Partidului. Cântau cântece de speranţă compuse de practicanţii Falun Gong şi, de asemenea, "clarificau adevărul" despre persecuţie publicului.

"Mulţi din public aveau lacrimi în ochii atunci când au aflat adevărul despre persecuţie şi despre crimele comise prin recoltare de organe pe viu de către oficialii Partidului Comunist în China", a declarat Zhou.

Zeci de astfel de evenimente s-au desfăşurat în diferite părţi ale provinciei Yunnan, a susţinut Zhou şi nimeni din audienţă, inclusiv poliţişti în civil şi gărzile de securitate ale locului, nu i-au raportat poliţiei.

Dar într-o zi în luna martie, într-un parc din oraşul Qujing, cineva a sunat la poliţie şi mai mulţi oameni au fost arestaţi.

Zhou şi câţiva alţi practicanţi Falun Gong au reuşit să scape iar Zhou a decis să se întoarcă în oraşul său natal Chongqing. Erau multe puncte de control ale poliţiei de-a lungul drumului, dar a reuşit să le ocolească pe toate şi să evite detenţia deoarece un apelant anonim îl avertiza mereu înainte de razii.

Apelantul i-a mărturisit: "Ştiu adevărul acum. Sunt un poliţist care a renunţat la Partidul Comunist Chinez (PCC)".

Zhou a precizat, de asemenea, că poliţistul i-a transmis că autorităţile de nivel înalt din PCC ştiau despre evenimentele lor muzicale şi deoarece el era solistul principal, Comitetul Politic Central Judiciar încerca să-l aresteze.

Zhou a afirmat că nu a avut de ales şi a trebuit să părăsească China în cursul celui de-al XVIII-lea Congres Naţional. Nu avea speranţă că represiunea s-ar diminua după încheierea congresului.

"PCC nu se va schimba niciodată în bine", a punctat Zhou, adăugând că oficialii comunişti fără conştiinţă sprijină aparatul violent de securitate controlat de fostul şef al securităţii Zhou Yongkang. "Dar nu au putut prinde un om neînarmat ca mine".

"Adevărul despre Falun Gong poate transforma oamenii", a explicat Zhou. "Răspândirea adevărului nu poate fi oprită".

Potrivit IFD, fostul lider al Partidului Comunist, Jiang Zemin, a lansat persecuţia împotriva Falun Gong în iulie 1999, pentru că se temea că popularitatea în creştere a practicii printre cetăţenii chinezi, îl umbrea.