Unde merg banii rezultaţi din valorificarea bunurilor confiscate

Raluca Prună
Raluca Prună (Epoch Times România)

Sumele de bani rezultate din valorificarea bunurilor confiscate se vor împărţi la Educaţie, Sănătate, Justiţie, Ministerul de Interne şi la parchete, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei Raluca Prună, informează Agerpres.

"Legea prevede cum se împart aceste sume — 20% pentru Ministerul Educaţiei, 20% pentru Ministerul Sănătăţii, 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne, 15% pentru Ministerul Public şi 15% pentru Ministerul Justiţiei.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) administrează bunuri sechestrate în cursul procesului penal şi, imediat ce avem o hotărâre de condamnare definitivă, rolul ANABI încetează şi este rolul ANAF, printr-o direcţie specializată, de executări silite, să recupereze prejudiciul sau produsul infracţiunii aşa cum este el constatat de o instanţă", a explicat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a precizat că a fost alocată o importantă sumă de bani printr-o finanţare elveţiană.

"Am asigurat o resursă financiară prin intermediul unui organism intermediar elveţian, un program de 866.000 de franci elveţieni, cu scopul de a permite implementarea proiectului şi de a realiza sistemul informatic şi pregătirea personalului care va opera cu acest sistem", a adăugat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne