UPDATE - Ponta face o "vizită-fulger" la Chişinău, după ce Iohannis şi-a amânat-o pe a lui

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.01.2015

UPDATE - "Prim-ministrul României şi-ar fi amânat vizita neoficială pe care urma să o întreprindă în după-amiaza zilei de marţi, la Chişinău", notează presa din moldova.

***

Premierul Victor Ponta s-ar grăbi să facă "vizită-fulger" la Chişinău, la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a anulat vizita în Republica Moldova, programată pentru 22-23 ianuarie, până când situaţia politică de acolo se va stabiliza, informează Unimedia.info.

Potrivit unor surse politice citate de publicaţie, Victor Ponta ar urmări să aibă o discuţie cu partidele pro-europene din Republica Moldova. "Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită", au precizat surse politice şi pentru Mediafax.

Radio Chişinău a relatat, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni vor veni marţi în capitala R. Moldova pentru a purta discuţii cu partidele parlamentare despre situaţia politică din ţară.

Potrivit surselor, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a constatat, în urma unei convorbiri telefonice cu omologul său de peste Prut, Nicolae Timofti, că în prezent nu sunt întrunite condiţiile pentru vizita sa, astfel că a decis ca aceasta să aibe loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern. Partidele proeuropene din R. Moldova nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

"Iohannis îşi amână vizita la Chişinău. La câteva zile după anunţ, merge Ponta. Mda, am avut o bănuială, cred că se va transforma în certitudine. Iohannis e sabotat din interior", a comentat fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor