UPDATE. Protest la Curtea de Apel Chişinău: PPDA cere excluderea lui Marian Lupu din cursa electorală

Curtea de Apel Chişinău, procesul celor patru deţinuţi politic
Curtea de Apel Chişinău, procesul celor patru deţinuţi politic (Epoc Times România)
Maria Maevschi
19.09.2016

UPDATE: În cadrul şedinţei de luni de la Curtea de Apel Chişinău, privind anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a candidatului PD, Marian Lupu în cursa pentru fotoliul de preşedinte, avocatul Platformei Demnitate şi Adevăr a depus o cerere de recuzare a judecătoarei Veronica Negru, însă cererea a fost respinsă.

***

Curtea de Apel Chişinău va examina luni, 19 septembrie, începând cu ora 14:00, sesizarea conducerii Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” privind anularea deciziei Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a candidatului Partidului Democrat, Marian Lupu la alegerile prezidenţiale.

Partidul Platforma DA, precum şi Misiunea de Observare Promo-Lex consideră acceptarea listelor de subscripţie prezentate de candidatul fracţiunii democrate, Marian Lupu, drept ilegale. Pe lângă prezentarea la CEC a semnăturilor, într-o zi de sâmbătă, zi nelucrătoare pentru CEC, PPDA a sesizat şi alte numeroase abuzuri comise de Partidul Democrat în procesul de colectare a semnăturilor, informaţii ajunse în presă chiar de la unele persoane care au semnat împotriva voinţei proprii.

În context, reprezentanţii PPDA au lansat un apel către partidele anti-oligarhice de opoziţie, societatea civilă şi cetăţeni să vină luni în faţa Curţii de Apel Chişinău, începând cu ora 14:00, pentru a cere excluderea candidatului democrat, Marian Lupu, înregistrat ilegal în cursa pentru prezidenţiale, se arată într-un comunicat remis Epoch Times.

Amintim că grupul de iniţiativă al candidatului din partea Partidului Democrat din Moldova a prezentat la CEC 29.000 de semnături colectate de la cetăţeni în numai 24 de ore. Mai mult decât atât, aceştia le-au prezentat la data de 3 septembrie, o zi de sâmbătă, nelucrătoare pentru CEC, fapt ce i-a făcut pe mai mulţi candidaţi din opoziţie să critice aceste acţiuni, considerate ilegale. De menţionat că, privitor la aceste încălcări, au fost anunţate mai multe ambasade străine acreditate la Chişinău, organizaţii internaţionale, OSCE, CEC, Promo-lex, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI. Unele dintre acestea au reacţionat, calificând acţiunile PD drept ilegale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor