Urmele de dinozauri din Alaska: Mii de urme descoperite de-a lungul râului Yukon (Poze)

Zeci de urme de dinozaur pe lângă Râul Yukon
Zeci de urme de dinozaur pe lângă Râul Yukon (prin bunăvoinţă Kevin May)

În Alaska, cercetătorii au descoperit recent mii de urme de dinozauri de-a lungul râului Yukon.

"Nu mai sunt multe locuri rămase în lume unde paleontologii se pot plimba pe afară şi găsi mii de urme de dinozaur. Aceasta este genul de descoperire care ai fi aşteptat-o în [statele] Lower 48 în urmă cu o sută de ani", a declarat Pat Druckenmiller, curator la Muzeul Ştiinţelor Pământului de Nord din cadrul Universităţii Alaska.

Urmele care au fost descoperite provin de la o serie de dinozauri - mari şi mici, atât carnivori, cât şi ierbivori.

Cercetătorii au pornit într-o călătorie în această vară, care s-a întins pe aproximativ 800 de kilometri, pe râurile Tanana şi Yukon.

Călătoria a oferit "dovada unui ecosistem dispărut, despre care noi nici nu ştiam că există", a declarat Druckenmiller.

Paul McCarthy, colegul lui Druckenmiller, de la Departamentul de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii din Alaska Fairbanks, a declarat că a găsit urme de dinozaur "literalmente la fiecare popas la care ne-am oprit".

Urmele sunt considerate cu cel puţin 25 de milioane de ani mai vechi decât cele găsite în Parcul Naţional Denali, care sunt considerate de până la 70 de milioane de ani vechime.

Cum de au rămas aceste urme nedescoperite pentru atât de mult timp? Druckenmiller spune că un un potenţial răspuns este că acestea sunt în "mulaje naturale", formate atunci când nisipul a umplut urma lăsată de dinozaur după ce a călcat în pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură