USR, la atac: Premierul Tudose aduce fosta Securitate din nou la putere

Mihai Tudose a numit în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici un colaborator al fostei Securităţi a regimului comunist, spre nemulţumirea celor de la USR, care îi solicită premierului să revină asupra deciziei.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Obiectiv Vocea Brailei)

Uniunea Salvaţi România cere premierului Mihai Tudose să revoce numirea lui Leonid Moisiu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici, în semn de respect faţă de români şi de instituţiile democratice ale statului român, a transmis partidul înfiinţat de Nicuşor Dan în cadrul unui comunicat de presă.

USR contestă decizia premierului Mihai Tudose de a numi în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici un colaborator al fostei Securităţi a regimului comunist: Leonid Moisiu nu întruneşte criteriile de integritate pe care le impune această funcţie, iar numirea sa este inacceptabilă.

"Consecvent cu modul de guvernare al PSD, premierul Mihai Tudose întoarce România în urmă cu 30 de ani şi numeşte în funcţii importante din statul român oameni politici cu grave probleme de moralitate, integritate şi competenţă. Nu este surprinzător că Mihai Tudose se înconjoară de foşti colaboratori ai Securităţii şi regimului comunist deoarece întreaga guvernare are o astfel de factură, iar în 20 de ani de prezenţă în viaţa politică domnul Mihai Tudose nu are nicio realizare profesională notabilă", a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

În contextul acestei numiri, Uniunea Salvaţi România critică şi influenţa pe care Darius Vâlcov, fost ministru judecat explicit pentru corupţie, o are asupra noului Guvern.

"Este revoltător faptul că Darius Vâlcov a realizat evaluarea care a dus la căderea Guvernului Sorin Grindeanu, iar foştii săi angajaţi primesc funcţii din partea noului prim-ministru. Leonid Moisiu a fost director executiv al Primăriei Slatina, angajat direct de primarul Vâlcov. USR este un partid modern şi pro-european care se disociază ferm, explicit şi neechivoc de tot ceea ce a însemnat regimul comunist şi reminiscenţele sale", a mai transmis Uniunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne