USR vrea schimbarea legii finanţării partidelor: Tăriceanu nu a desfiinţat ALDE ca să aibă acces la banii publici

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

USR l-a acuzat, sâmbătă, pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că, deşi va candida la parlamentare de pe listele Pro România, nu şi-a desfiinţat partidul pentru a nu pierde “accesul la robinetul cu bani publici”. În plus, USR consideră că decizia lui Tăriceanu are la bază un amendament propus de Pro România şi aprobat de Guvernul Orban care încurajează atât traseismul politic cât şi înfiinţarea de noi partide doar pentru bani.

„Călin Popescu Tăriceanu se ţine scai de funcţiile publice ca să nu piardă accesul la robinetul cu bani publici, adică subvenţie de la stat şi pensie specială, dar şi privilegiul de a se bucura în continuare de imunitate parlamentară. Dacă până de curând a fost frate de alianţă cu PSD, la alegerile parlamentare va candida de pe listele PRO România, după ce la alegerile locale a obţinut 1,6% iar la europarlamentare puţin peste 3%. Chiar dacă va candida alături de Victor Ponta, Tăriceanu nu a desfiinţat ALDE tocmai pentru a nu pierde din beneficiile de mai sus. Cinism pur.

Mai mult, deşi ALDE nu mai are grupuri parlamentare la Senat şi Camera Deputaţilor primeşte în continuare subvenţie de la bugetul de stat. În luna octombrie a primit nu mai puţin de 1.401.722,01 din buzunarele românilor. Acest lucru a fost posibil graţie amendamentului propus de PRO România la Legea bugetului de stat şi acceptat de Guvernul Orban. Potrivit amendamentului, acordarea subvenţiilor sunt stabilite în funcţie de numărul total de parlamentari înscrişi în partidele politice la data de 1 ianuarie 2020, şi nu conform numărului de voturi obţinute la alegerile anterioare”, a susţinut USR într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, Alianţa USR-PLUS îşi asumă angajamentul de a schimba Legea finanţării partidelor pentru ca astfel de „anomalii să dispară de pe scena politică”, iar transparenţa şi responsabilizarea partidelor politice să devină “realitate”.

„USR, prin Claudiu Năsui, a avertizat de la bun început că această măsură deschide poarta la înfiinţarea de noi partide, dar şi la migrarea şi mai pronunţată de la un partid la altul. Lucru pe care îl vedem astăzi”, a mai precizat partidul condus de Dan Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne