Valea Prahovei: Aproape toate locurile de cazare, ocupate de Revelion

O imagine aeriană a Muntelui Everest (spate-centru), şi a umărului de  Vest al Everestului, la graniţa dintre Nepal şi Tibet.
O imagine aeriană a Muntelui Everest (spate-centru), şi a umărului de Vest al Everestului, la graniţa dintre Nepal şi Tibet. (Paula Bronstein / Getty Images)
Cristina Boiangiu
29.12.2012

Turiştii care ar dori să-şi petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar încă nu şi-au cumpărat bilete, nu prea mai au nicio şansă să găsească pentru că locurile de cazare au fost deja rezervate aproape în totalitate.

Staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia au fost cele mai solicitate, deşi tarifele sunt de două, trei sau chiar de patru ori mai mari decât pentru Crăciun.

Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican, a declarat că operatorii de turism nu au oferte de tip "last minute" pentru hotelurile şi vilele din staţiunile de pe Valea Prahovei pentru că au epuizat biletele.

În perioada Crăciunului, locurile de cazare din staţiunile montane au fost ocupate în proporţie de 70 – 75%, iar turiştii au preferat vilele şi pensiunile. Pentru Crăciun, preţul unei camere duble a fost, în medie, de 200 de lei pe noapte într-o pensiune şi de 300 de lei pe noapte într-un hotel de trei stele.

Pentru Revelion, preţurile la Hotelul Mara din Sinaia sunt destul de ridicate. O noapte de cazare într-o cameră single în perioada 29 decembrie - 4 ianuarie costă 425 de lei, iar preţul unui pachet turistic cu patru nopţi de cazare într-un apartament este de 4.000 de lei. Pachetele turistice la acest hotel includ, pe lângă cazare, cina festivă în noaptea de Anul Nou, brunch în prima zi a anului, acces la piscină, saună şi jacuzzi.

La Hotelul "Arca lui Noe" din Sinaia, un pachet de Revelion costă 1.950 de lei de persoană şi include cazare între 28 decembrie şi 2 ianuarie în camere duble, mic dejun bufet, cină armenească (bufet deschis) în seara de 30 decembrie, cină festivă de Revelion cu muzică live, focuri de artificii şi program artistic "Belly Dance", brunch şi cină în prima zi a noului an, acces la piscină, saună, parcare monitorizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor