Valeriu Nicolae începe construcţia unei grădiniţe pentru copii defavorizaţi: „Statul nu e capabil, am decis să facem noi”

Valeriu Nicolae (dilemaveche.ro/Marian Iliescu)
Ana Ion
10.05.2024

Cunoscutul activist Valeriu Nicolae va ridica, ajutat de voluntari, o grădiniţă pentru copiii din zone-ghetou care va funcţiona şase zile pe săptămână, relatează HotNews.

Grădiniţa de Sâmbătă, un program pilot al asociaţiei Casa Bună, deschisă de activistul şi scriitorul Valeriu Nicolae, a devenit, după doi ani, "neîncăpătoare". Peste 60 de copii din Ferentari şi Jilava îi trec pragul, săptămânal, iar cererea e din ce în ce mai mare.

Aşa a apărut ideea de a construi o grădiniţă care să funcţioneze şase zile pe săptămână, în loc de una, pentru familiile din zone de ghetou ale căror copii altfel n-ar avea acces la educaţie.

Iar sâmbătă, 11 mai, începe construcţia clădirii propriu-zise.

"Statul nu e capabil să facă aceste lucruri, şi atunci am decis să le facem noi. Acum, în programul de grădiniţă avem peste 60 de copii, care vin în fiecare sâmbătă, în grupe, doar din Ferentari şi Jilava. Estimarea noastră este că vom ajunge la cel puţin 90 de copii. Mai avem şi din zonele rurale. Dar să vedem cum facem, căci grădiniţa e concepută pentru un efectiv de maximum 80 de copii", spune Valeriu Nicolae pentru hotnews.ro.

Asociaţia a început să strângă resurse încă din 2022 pentru construcţie, iar în 2023 a cumpărat o bucată de pământ unde va funcţiona centrul educaţional care se va numi "Grădiniţa Bună", potrivit Asociaţiei Casa Bună.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor