Vasile Blaga, rejudecat de la zero pentru trafic de influenţă. Fusese achitat în primă instanţă

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, joi, decizia Tribunalului Bucureşti prin care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost achitat în 2017 pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, informează Digi24. Dosarul se va reîntoarce la Tribunalul Bucureşti şi urmează să fie judecat de la zero.

"Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2.198/30.10.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, în dosarul nr. 1.240/3/2017. Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.07.2020", se arată în minuta Curţii de Apel.

Blaga a fost acuzat că a primit 700.000 de euro de la o firmă în schimbul facilitării unor contracte şi a fost trimis în judecată la sfârşitul lui noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă.

"În perioada 2011 - 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale", se arată în comunicatul DNA în care a fost anunţată trimiterea în judecată a lui Vasile Blaga.

Blaga este actualmente europarlamentar PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne